Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Ergün, Büyükşehir'e aday olsun"

MHP’nin bayramlaşmasına Milletvekili Lütfü Türkkan damga vurdu. Türkkan, Bakan Nihat Ergün’de de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olma tavsiyesinde bulundu

"Ergün, Büyükşehir'e aday olsun"
21 Ağustos 2012 - 16:39
MHP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni, Sabancı Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 150 kişiye MHP rozetinin takıldığı programa Milletvekili Lütfü Türkkan, MYK Üyesi Cumali Durmuş, İl Başkanı Aydın Ünlü, Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Özcan, eski il başkanları, 12 ilçe başkanı ve çok sayıda partili katıldı. Programda bir konuşma yapan Türkkan, çok sert ifadelerle AK Parti ve CHP’yi eleştirdi.
 
HAKKARİ’YE NASIL GİDEYİM?
Öncelikle terör konusuna değinen Türkkan, “Önceki gün yine bir şehit verdik. Evlat acıları bitmiyor. Türkiye’nin geçirdiği 10 yıllık süreçte güvenlik ve toprak meseleleri görüyoruz. İç İşleri Bakanı Hakkari’de bayram geçirmek istemiş ama taşla sopayla saldırıya uğramış. Bakanın bile ülke toprağında güveni sağlanamıyorsa ben nasıl giderim oraya? Başbakan bu olaylara baksın. Bizim için Sivas’tan öteye geçemiyorlar diyor. O koltuğu boşuna meşgul ediyor” ifadelerini kullandı.
 
"CHP, BDP, AKP AYNI"
CHP’ye de sert bir dille yüklenen Türkkan, “CHP, Atatürk’ün kurduğu CHP değil. Milliyetçi ve ulusalcı kavramlardan uzaktır. Bunun adı yeni CHP. Kemal Kılıçdaroğlu da bir operasyonla başa getirilmiş genel başkan” dedi. AKP’yi uyardıklarını söyleyen Türkkan, “BDP, PKK’nın uzantısıdır dedik. Ama AKP onları siyasi muhatap olarak aldı. Şemdinli’de PKK’lıları karşılayan BDP’li vekil görüntülerinin Habur’dan, BDP, AKP ve CHP’nin de birbirinden farkı yok. Bu üçü teröre maşa olmuş partilerdir. Görevleri de büyük Ortadoğu devleti kurmak” dedi. AKP’nin vatana ihanet ettiğini savunan Türkkan, 11 milyar dolar vatan toprağının yabancılara satıldığını söyledi.
 
ERGÜN’E ELEŞTİRİ
Her akşam bir fakir sofrasında iftar yaptıklarını söyleyen Türkkan, “Biz bunları basına yansıtmıyoruz” diyen Bakan Nihat Ergün’e yüklendi. “Biz etkinliklerimizi belediye imkanlarıyla değil, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkıyla yapıyoruz” diyen Türkkan, “Onlar ancak akraba sofrasına oturur. Vatandaşın içine çıkacak yüzleri yok” dedi. “Ergün, Kocaeli halkına burada bir bakan olduğunu unutturdu” sözlerini kullanan Türkkan, “İlimizle hiçbir alakası yok. Sorunlarla ilgilenmiyor. Bakan olarak ilgilenmiyorsa belediye başkanlığına geri dönsün. Kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek istiyoruz. O zaman onunla Büyükşehir’i konuşuruz” dedi. Daha sonra konuşan Durmuş da AK Parti’yi eleştirdi.