Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Mezbahanesi hazır!

Darıca’daki mezbahane kurban kesimleri için hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha, kesimhane ve örnek kesim yerleri hijyen açısından ilaçlama çalışmaları düzenli bir şekilde uygulanıyor.

Darıca Mezbahanesi hazır!
19 Ekim 2012 - 09:39
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirmeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Kurban Bayramı’nda 9 adet mezbaha, 8 portatif kurban kesim yeri ve 1 kesimhane ile hizmet verecek Büyükşehir, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
 
ÖNLEMLER ALINIYOR
Vatandaşların sorunsuz, daha kolay ve sıra beklemeden kurban vecibesini yerine getirmeleri için önlemler alan Büyükşehir, şehrin belli noktalarında kesim yerleri oluşturdu. Kocaelililere gönül rahatlığı ile kurbanlarını kestirmeleri için çalışmalar yapan Büyükşehir, mezbaha ve örnek kesim noktalarını hijyenik hale getirdi. 
 
16 AYRI NOKTADA
Bu amaçla İzmit, Hereke, Uzunçiftlik, Yuvacık, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Gebze ve Darıca’daki  mezbahaneler kurban kesimleri için hizmet verecek. Ayrıca, Kırkikievler, Derince, Körfez, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Kandıra’da hazırlıkları sürdürülen örnek kesim yerleri vatandaşların Kurban Bayramı’nda sorun yaşamamaları için vatandaşların kullanımına sunulacak.
 
HİJYEN ÖN PLANDA OLACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha, kesimhane ve örnek kesim yerleri hijyen açısından ilaçlama çalışmaları düzenli bir şekilde uygulanıyor. Ayrıca kurban kesimi esnasında görev yapacak veteriner hekimler kesimlerin uygun şartlarda yapılmasını kontrol altına alacak. Böylece kesimlerin hijyenik şartlarda yapılması ve vatandaşların sağlık sorunu yaşamamaları sağlanmış olacak.