Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca, Taksim'e aktı!

CHP'nin Taksim Meydanı'nda düzenlediği 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne Darıca'dan yüzlerce vatandaş katıldı.

CHP Darıca, Taksim'e aktı!
25 Temmuz 2016 - 11:28

 

Darıca'dan da çok sayıda kişinin katıldığı miting sonrası gazetemize konuşan CHP Darıca İlçe başkanı Yakup Törk, ''Hep birlikte bir tarih yazdık. Demokrasiye sahip çıktık. Hep birlikte cumhuriyetimize sahip çıktık. Taksim manifestosu Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi tarihinde yerini alacaktır. Dünyada ilk kez kabul ediliyor, destek veren, gönül veren, bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Erken saatlerden itibaren meydana dört bir taraftan katılım gerçekleşti. Bölgede herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı ve Taksim Meydanı öğle saatlerinde araç trafiğine kapatıldı. Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri bulunan vatandaşlar darbe karşıtı slogan attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Taksim Meydanı'nda düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde konuştu:

“TARİHİ BİR MEYDANDA TARİHİ BİR GÜNDEYİZ”

“Tarihi bir meydandayız ve tarihi bir gündeyiz. Taksim Meydanı, bizim demokrasi tarihimizde yer alan bir meydandır” diyen Kılıçdaroğlu, “Ecevit'e suikast düzenleneceği söylendiğinde, Ecevit şu açıklamayı yaptı ‘Yarın tek başıma Taksim'e gideceğim' dedi. Ve geldi, arkasında bugün olduğu gibi yüzbinler vardı. 1 Mayıs 1977 kanlı bir mayıs olarak tarihe geçen bir gün. Ve o gün çok sayıda vatandaşımız, taksim meydanında hayatını verdi. Kanlı 1 Mayıs olarak bizim tarihimizde yer alan ve henüz aydınlığa kavuşmamış olan bu meydanda geldi. Ve Taksim meydanı… Ağaçların kesilmemesi için gençlerin doğaya sahip çıktığı bir meydan. Bu meydanlarda Gezi olayları yaşandı ve o olayda ellerinde karanfiller kitaplarla gençlerimiz, bu ülkenin gençleri, umudumuz, hep beraber ayağa kalktı. Ülkemizi seviyoruz, insanlarımızı seviyoruz” diye konuştu.

“DARBE GİRİŞİMİ YENİLGİYE UĞRAMASININ NEDENLERİNDEN BİRİ DE MEDYADIR “

Cumhuriyet kurulurken birlik ve beraberliğin olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “İnşallah yine birlik ve beraberlik içinde Türkiye’yi hep birlikte çağdaş uygarlığa ulaştıracağız. Bugün aynı zamanda medyanın basın bayramı. Tam 108 yıl önce medyaya vurulan zincirleri kırdık ve Basın Bayramı bu ülkede 108 yıldır kutlanmaya çalışılıyor. Medya özgürlüğünü sağlamak hepimizin ortak görevidir. Bakın 15 temmuz darbe girişiminin yenilgiye uğramasının ana unsurlarından birisi medya özgürlüğüdür. Medyanın açık ve net darbeye karşı olmasıdır” dedi.

DARICALI CHP'LİLER TAKSİM'E AKIN ETTİ

15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından binlerce yurttaş darbeyi kınamak için meydanlara çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından CHP’nin “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi”ne Darıca'dan yüzlerce partili katıldı. Miting sonrası gazetemize açıklama yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk“Hep birlikte bir tarih yazdık. Demokrasiye sahip çıktık. Hep birlikte cumhuriyetimize sahip çıktık. Taksim manifestosu Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi tarihinde yerini alacaktır. Dünyada ilk kez kabul ediliyor, destek veren, gönül veren, bütün yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Buraya gelen partililerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.