Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bıyık veya Törk ne yapacak ?

Ak Parti'nin ve CHP'nin adayının seçilmeleri halinde çantalarındaki dosyalarında ne gibi beyanname var şimdilik bilmiyorum. eğer aşağıdaki önerilerimden biri dahi yok sa, o koltukta oturmaları boşa geçecek 5 yıl demektir

Bıyık veya Törk ne yapacak ?
13 Ocak 2019 - 04:28

Önce CHP, sonra Ak Parti’nin Darıca Belediye Başkan Adayları açıklandı. 

Her ikisi de birbirinden değerli ve ayrı ayrı özelliklere sahip bu iki arkadaşın, seçimlerin ardından sonuç ne olur sa olsun, parti gözetmeksizin Darıca için birbirlerinden fikir alıp, fikir vereceklerine eminim.

Bunun, Kocaeli bölgesinde belki de Darıca’ya özgü bir şey olacağından hiç kimse şüphe duymasın.

 Ak Parti’nin Adayı Muzaffer Bıyık ile CHP’nin Adayı Yakup Törk’ün, kırmadan, dökmeden tatlı bir rekabet içerisinde sahada olacaklarını ve karşılaştıklarında mutlaka birbirlerine başarı dileyeceklerini biliyorum..

Her iki adayın da çantalarında Darıca için  neler var onu şimdilik kestirmek zor. Önümüzdeki günlerde seçim beyannamelerini sanırım açıklayacaklardır. 

Doğrusu en çok merak ettiğim konu da bu…

 

ikincisi Darıca Belediyesi’nin 130 Milyon TL’lik borcunu nasıl ve varsa eğer hangi kaynaklarını değerlendirerek kapatacaklar?

Üçüncüsü ise, seçilmeleri halinde her iki adayın da Darıca G.B.’yi bulunduğu zor durumdan kurtarma çabaları olacak mı? Ve, satılan malı geri alacaklar mı?

Hazır, sokaklar onları bekliyorken, çıkıp bu konulara da değinsinler derim…

 

Bu kent insanının gözüne girmek istiyorlar sa, araç trafiği başta olmak üzere, park sorununa acil çözüm getirilmeli.

Her defasında, ‘’Turizm kentiyiz’’ saçmalığına son vermek isteniyor sa,  konunun üzerine gidilmeli, turizm sektöründeki arkadaşların da fikirleri alınarak çözümler üretilmeli…

Darıca’daki otelcilerle ben sık sık görüşüyorum. İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle özellikle Arapların Darıca’daki otellerde kalmak istediklerini söylüyorlar, ancak denize girecek bir yer olmadığı için bu düşüncelerinden vaz geçiyorlarmış. Dubai Futbol takımları ile kamp için anlaşmak üzereyken son anda vazgeçtikleri de söyleniyor. Çünkü antreman yapacakları futbol sahası yok, üstelik belediyeye ait Palmiye tesisleri yıllardır öylece atıl durumda kaderine terk edilmişken!..

 

‘’Turizm ‘’diyorum TURİZM…

Kadıköy’den bu tarafa en uzun sahil şeridine sahip Darıca’da üstelik 7 milyon TL.’ye mal olan atık suların bertarafını sağlayacak kollektör de devreye girmek üzere. Bu durumda, 16 Km.’lik sahil şeridi neden değerlendirilmiyor ? Aquaparklar yapılıp, daha modern plajlar hizmete açılamaz mı?? 

Onlarca otel var, bir çoğu çarkını zor döndürüyor. Eğer bu çarkın dönmesine destek sunarsanız, yüzlerce kişiye ekmek kapısı açılacak, sektör sayesinde binlerce hatta onbinlerce kişi iş sahibi olacak, ya da işlerini büyütecek. diyorum…

Eğer, çantanızdaki seçim beyannamesinde; 

Darıca’da fabrikalar açmak, OSB’ler kurmak varsa, 

halâ kaldırım yapmak varsa,

halâ park bahçe yapmak varsa, 

Millet Kıraathaneleri açmak var sa,

Ve, halâ  bilgi evleri açmak var sa,

Yine de ‘’ siz bilirisiniz!’’ derim..

 

Ben, ‘Turizm’’ dedim…

Siz başka bir şey deyin, ama ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın, n’olur şu klasik ‘park bahçe vs. vs. işler'den bahsetmeyin !… 

Bir şey yapın yahu! Farkındalık yaratın, bu ‘Bir şey’’i yaptığınız zaman milletin ağzı açık kalsın, ‘Helal olsun’’desin !…

Vallahi sadece kendim için istemiyorum, hepimiz için, tüm Darıcalılar için rica ediyorum, elimizdekileri değerlendirsek bile bize yeter!..