Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TABELALARI DA SÖKÜLDÜ

FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü ile bağlantılı olduğu açığa çıkarılan ve kapatma kararı alınan çok sayıda eğitim kurumunun kapısına mühür vuruldu. Darıca'da faaliyet gösteren Fatih Koleji'nin tabelaları da sökülerek indirildi.

TABELALARI DA SÖKÜLDÜ
25 Temmuz 2016 - 19:46

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye 9 gündür tek yürek olmuş darbecilere karşı sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutarken, terör örgütü FETÖ’yle bağlantılı oldukları belirlenen kurum ve kuruluşlara yönelik operasyonlar da aralıksız sürdürülüyor. FETÖ ve bazı askerlerin darbe girişiminden sonra başlatılan operasyonların en kapsamlılarından biri eğitim alanında oldu. OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname 23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnamenin yayımlanması ile birlikte FETÖ'ye finansman sağlayan çok sayıda kurum ve kuruluş kapatıldı. Karara bağlı olarak ilimizde çok sayıda dernek, yurt ve okulların kapılarına mühür vuruldu, tabelaları indirildi.

Darıca'da da bu konu ile ilgili çalışma yapıldı ve Fatih Koleji'nin tabelası indirildi. Giriş kapısına açıklama koyan Darıca İlçe milli Eğitim Müdürlüğü ise burada okuyan öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini ve başka okullarda kayıt yerlerinin oluşturulduğunu ifade etti.