Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bir bizde uygulanmıyor!

Sevgi ve kardeşlik dolu bir bayram daha geride kaldı, vatandaşlar huzurlu bir Bayram geçirdi. Ancak ücretsiz denilen ulaşım yine İzmit-Derince arasında gerçekleşti, Gebze bölgesi yine ayrımcılığa kurban gitti.

Bir bizde uygulanmıyor!
30 Ekim 2012 - 09:36
 4 günlük Kurban Bayramı geride kaldı. İslam Alemi bir bayramı daha coşku ve sevinç içerisinde geride bıraktı. Bayramın oldukça hareketli geçtiği bölgemizde vatandaşlarımız bir yandan Kurban ibadetini yerine getirirken bir yandan da akraba, dost ziyareti gerçekleştirdiler. Acemi kasaplar yine kendilerini yaralayıp, hastanelerin acil servislerine akın ederken her yıl yaşanan bilindik manzaralar bu yıl da yaşanmaya devam etti. Bayramın getirdiği kardeşlik, sevgi, dostluk havası herkese hakim olurken, bölgemizde bu bayram can kayıplı trafik kazalarının yaşanmaması sevindirdi.
 
ULAŞIMDA YİNE ÇİFTE STANDART
Ancak Bayramın tüm güzelliklerine rağmen vatandaşların tepki gösterdiği önemli bir konu daha vardı. Ulaşım… Büyükşehir belediyesi bayram öncesi açıklama yaparak ulaşımın Kocaeli’de ücretsiz olacağını duyurdu. Ancak her bayram olduğu gibi bu bayramda da Darıca ve Gebze’de Ulaşım yine ücretli gerçekleşti. Büyükşehir’in kendine ait İzmit ve derince hattında ki araçları ücretsiz ulaşım sağlarken, diğer ilçelerde ki araçlar ücret aldı, yine çifte standart uygulandı. Vatandaşlar ise 
Darıca ve Gebze’de ulaşımın ücretsiz olduğu bir bayramı yıllardır görmediklerini belirterek, ayrımcılığın son bulmasını istediler. Alınan kararların İlin tamamına uygulanmasını isteyen vatandaşlar herkese eşit davranılmasını istiyor.