Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze-Pendik arası Tren yolu çalışmaları yıl sonunda bitecek

Gebze-Pendik arasında Banliyö tren seferleri bu yılın sonunda başlayacak. Müjdeli haber tren yolu hattının iyileştirme işini yapan İspanyol firma ve Ulaştırma Bakanlığından geldi.

Gebze-Pendik arası Tren yolu çalışmaları yıl sonunda bitecek
25 Haziran 2015 - 11:58

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, firmanın ek maliyet talebi kabul görmezken, ek süre verilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Buna göre Gebze-Pendik arası bu yılın sonunda; Halkalı-Kazlıçeşme hattı Eylül 2016'da; Ayrılık Çeşme-Pendik hattı 2016'nın sonunda bitecek. Proje başladığı günden beri Gebze bölgesinde yaşayan İstanbul ulaşımında büyük sıkıntı çekmeye başlamışladır. İETT Gebze istasyonu ile Pendik arasında sefer başlatmıştı. 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Proje tamamlandığında, banliyö hatları ile metro hatları Marmaray'a entegre edilmiş olacak. Gebze-Halkalı arasında kesintisiz işletmeciliğe geçilecek. Gebze'den Halkalı seyahat süresi 105 dakikaya inecek. Marmaray 2. etapta, Asya yakasında 43.8 kilometre, Avrupa yakasında 19.6 kilometre mevcut banliyö hatları iyileştirilip, üçüncü hattın ilavesiyle yüzeysel metroya dönüştürülecek. Marmaray Projesi kapsamında Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi inşaat, elektrik ve mekanik sistemler ihalesi ilk olarak Şubat 2006'da yapılmıştı.