Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacak proje!

Gebze Darıca Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu sokak köpeklerini sokak, semt temelli sahiplendiriyor. İlk uygulama Darıca Bağlarbaşı Mahallesi Taylan Sokak’ta yapıldı. Pati şimdi tüm sokak sakinlerinin köpeği.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacak proje!
31 Mayıs 2017 - 14:12
Darıca’nın sokaktaki hayvanlar için etkili çalışmalarda bulunan sivil toplum örgütlerinden Gebze Darıca Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu çok amaçlı ve yepyeni bir proje başlattı. Sokak köpekleri ve kedileri üzerine yoğunluklu olarak çalışan, amaçlarından biri sokak köpeklerinin sahiplenilmesi olan topluluk, “Her Semtin Köpeği Olsun” diye adlandırılan çalışma kapsamında ilk uygulamalı Darıca Bağlarbaşı Mahallesi Taylan Sokak’ta gerçekleştirdi. Bu sokakta yan yana iki bloğun önündeki boş arazide, kulübesi GEDAR tarafından tahsis edilen bir sokak köpeğine, edebiyat öğretmeni Meral Şahin ve kızı Hazel Roden öncülüğünde, blok sakinleri tarafından bakılıyor. 
 
Aşısı Kamudan Kulübesi GEDAR’dan
GEDAR üyelerinden, Sokaktaki Patiler adlı ferdi çalışmasıyla da bilinen, tanınan öğretmen Dilek Uğur Dikkatli projeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bu proje kapsamında ilgili sokak, cadde, muhit veya alanda tespit edilen bir kişinin sahiplendirme kağıdı edinmesini sağlıyoruz. Bu şekilde köpeğin ilgili kurumlardan her yıl ücretsiz olarak aşılanması hakkı doğuyor. 50-60 TL’ye mal olan kulübeyi de biz tahsis ediyoruz” dedi.