Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Usta gazeteciler siyaseti değerlendirdi!

www.kanalarti.com.tr adresinden yayın yapan Kanal Artı TV’de her Pazartesi günü Saat: 18:00’de Canlı Yayın ile ekranlara gelen Arka Sayfa programının bu haftaki konukları Gazeteci Yazar Yüksel Ercan ve Darıca Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erol Polat oldu.

Usta gazeteciler siyaseti değerlendirdi!
24 Aralık 2014 - 07:45
 Samet Kahraman’ın hazırlayıp sunduğu Arka Sayfa programında konuşan iki usta kalem, 2015 seçimleri öncesi siyasi partilerin durumunu değerlendirdi.
 
ERCAN; ‘MHP’DE LİSTE KAVGASI VAR’
Hafta sonu 11. Olağan kongresini gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi’nin Gebze İlçe Kongresi’ni değerlendiren Gazeteci Yazar Yüksel Ercan; ‘MHP’de yaşanan kongre süreci, Gebze’de yapılan konuşmalar ortada. Burada aslında hiç bir şey olmadı. Herkes kendi grubunu getirmek için çalıştı. Bunun sancıları il kongresinde yaşanacak. MHP’de şuanda her şey 3-4 milletvekili çıkartmak için değil, mevcut bulunan bir milletvekili koltuğuna kimin oturacağına karar vermek. Herkes bunun için uğraşıyor’ dedi. Kendisinin MHP’de aktif siyaset yapmayacağını söyleyen Ercan; ‘Bundan sonra aktif bir siyaset düşünmüyorum. Daha öncede söyledim, şimdide söylüyorum. Hiçbir yere aday değilim’ dedi.
 
POLAT; ‘AK PARTİ’NİN BİR GÜCÜ VAR’
AK Parti’nin kendisine bir özgüveni var. Ben iktidar partisiyim, istediğimi koyarım bunada kimse itiraz etmez. Dolayısıyla AK Parti’de ki bu davranış antidemokratik bir davranışı ön plana çıkartıyor. AK Parti’de ki bu durum parti içerisinde bir tepkiye neden olmuyor. Bunun gerekçesi partinin tek adamla yönetiliyor olmasıdır. R. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığını bırakıp, AK Parti’yi değil Pak Parti’yi kursa yine iktidar olur. Bunu bugün ki şartlar için söylüyorum. Bugün ki koşullarda AK Parti’nin bir gücü var. MHP’nin kongresindeki çatışmalar, parti içi yarış gibi geliyor bana. Gebze’de sandalyemizi çoğaltalım, milletvekili sayısını çoğaltalım değilde. Küçük olsun benim olsun davranışı var. Parti içinde iktidar için çalışıyorlar MHP’dekiler’ dedi.
 
‘GEBZE AYNI YERİNDE DURUR’
İki usta gazeteci de programın sonunda 2015 seçimlerinde üç siyasi partinin listesinde de Gebze’nin ön planda olmayacağını, Gebze’nin sıralamasının çok fazla değişmeyeceği noktasında fikir birliğine vardı.