Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fırıncılar için jilet üretildi

İlk olarak gazetemizin kaleme aldığı ve ülke gündemine düşen Darıca’da ekmeğin içerisinde jilet çıkması sonrasında Tarım Bakanlığı genelge yayınlayarak eski usul jilet kullanımını yasakladı. Bu durum karşısında harekete geçen Kocaeli Fırıncılar Odası özel tasarım jilet hazırlattı.

Fırıncılar için jilet üretildi
01 Mayıs 2015 - 11:00

Darıca’da yediği ekmeğin içindeki jiletin kalbine saplanması sonucu bir vatandaşın ölümden dönmesi Tarım Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Konu hakkında Bakanlık eski usullerdeki jilet kullanımını tüm fırınlara yasakladı. Bu kararın ardından çalışma başlatan Kocaeli Fırıncılar Odası ise özel tasarımda yeni bir jilet hazırlattı.

DENETİMLER ARTMALI

Darıca’daki olayla ilgili konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Vatandaşın yediği ekmeğin içerisinden jilet çıktı. Bu jilet kalbine saplandı. Kötü bir sonuç ortaya çıkmadı ama istenmeyen bir ölüm yaşanabilirdi. Bu tür olayların olmaması yönünde yetkililer tarafından gereken denetimlerin yapılması gerektiğini hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZEL JİLET YAPILDI

Hamur halindeyken ekmeğin kesimi noktasında çalışma yaptıklarını söyleyen Oda Başkanı Sarı, “Son bir aydır jilet konusunda çalışma yapıyoruz. Ekmek kesimi için bir firma ile anlaştık. Özel tasarım jilet yapıldı. Bütün fırınlara dağıtılıyor. Bu çalışmamızı diğer illerin oda başkanları da bekliyor. Onlar da kendi illerinde bu uygulamaya geçecekler” diye konuştu.

PLASTİKTE SABİT JİLET

Sarı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bakanlık tarafından genelge yayınlandı. 10. aydan sonra eski jilet kültürü kalkıyor. Zamanın dolması sonrasında eski jilet uygulamasına devam eden fırınlara büyük cezalar verilecek. Plastik özel tasarım jilet hazırlandı. Jilet plastiğin ucunda sabit tutuluyor. Bu tasarım ile jilet sapından düşmüyor. Yeni tasarım jiletler en çok 3 gün kullanılabilecek. Jilet konusunda ciddi araştırmalar yapıldı. Avrupa’daki emsalleri incelendi. Darıca’da yaşanan olay milyonda bir yaşanacak bir kaza. Yeniden yaşanmaması için düzenleme getirildi.”dedi.