Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

’Dünya Gıda Günü’nde açlık konuşuldu!

’Gelişmiş ülkelerin çöpe attıklarıyla aç insanlar doyabilir’

’Dünya Gıda Günü’nde açlık konuşuldu!
17 Ekim 2012 - 10:45
Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, gelişmiş ülkelerin çöpe attıkları gıdayla dünyadaki tüm açlık çeken insanların doyabileceğini söyledi.
 
Mustafa Yıldız, 16 Ekim Dünya Gıda Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, dünyada bir kısım insanlar açlıktan ölürken bir kısım insanlarda obeziteden öldüğünü kaydetti. Kâinatın en zeki varlığının insan olduğunu, ancak insanın, en büyük zararı da kendisine verdiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti: 
 
"Çevreyi inanılmaz bir şekilde kirletiyoruz. Dünyanın kaynaklarını hoyratça tüketiyoruz. Dünyada bir takım ülkeler refah içinde yaşarken bir takım ülkelerin insanları açlıktan ölüyor. Oysa zengin ülkelerin çöpe attıklarıyla dünyadaki tüm aç insanlar doyabilir. Her gün milyonlarca ton gıda çöpe gidiyor. Bu konuda insanlar, devletler konuşmaktan öte gitmiyor. Dünyadaki israf büyük bir hızla sürüyor."
 
Gelişmiş ülkelerin geri kalmış ülkeleri sömürmeye devam ettiğini, hiç uğruna savaşlar çıkartarak silah satışlarından büyük paralar kazanıldığını ifade eden Yıldız, "Dünya insanlığı kendi geleceği için bu gidişata bir dur demeli. İyi insanlar sesini yükseltmeli." dedi.