Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'yı hep beraber daha güzel hale getireceğiz!

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek, eğitim, spor, emniyet konularını kapsayan bir toplantı gerçekleştirdi. 

Darıca'yı hep beraber daha güzel hale getireceğiz!
26 Kasım 2018 - 11:53
Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç, 14 Mahalle muhtarının tamamı ve daire müdürlerinin katıldığı Elite Hotel’deki toplantıda konuşan Kaymakam Ömer Karaman, ilkini gerçekleştirdikleri toplantının geleneksel hale dönüştürülerek her ay düzenli olarak yapacaklarını kaydederek, yapacakları istişare çalışmalarının ardından Darıca’yı hep birlikte daha güzel, ve daha mükemmel bir hale nasıl getireceklerini masaya yatıracaklarını kaydetti.
 
Amaç, Darıca’yı 
daha yaşanılır kılmak
Muhtarların ülkenin mihenk taşlarından biri olduğunu da hatırlatan kaymakam Karaman, ‘’Hepimizin ortak hasletinin Darıca’yı daha nasıl bir güzel yere getirebiliriz, daha nasıl yaşanılır bir hale dönüştürebiliriz olduğundan eminim. bu anlamda da gerek ilçe müdürlükleri, gerek daire müdürleri ve sizlerle güzel bir çalışma içerisindeyiz. Yaklaşık olarak dört buçuk yıldan bu yana üstlendiğimi bu görev sırasında sizlerin mahallelerinizde büyük bir özveriyle çalıştığınızı, sorunlarınızı bizlerle paylaşarak çözüm arayışları içerisinde olduğunuzu biliyorum, bu nedenle tüm muhtar arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’dedi
 
Çöp toplayıcıları 
denetime alınacak
Mahalle bekçilerinin çalışma konusuna da değinen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, bekçilerin saat 22.00’dan sabah 06.00’a kadar yoğunluğun olduğu mahallelerde görevlendirildiğini belirterek şimdilik 30 bekçinin ilçede görev yaptığını söyledi. İzinsiz ve ruhsatsız çöp toplanamayacağını da hatırlatan Karaman, bu yöndeki ruhsatsız ve izinsiz olarak toplanan çöp alanlarının toplanacağını yineleyerek, ‘’ Özellikle çöp toplacıları trafikte sürücüleri zora sokarak sıkıntı yaratıyorlar, emniyet müdürümüze bu konuda talimat verdim bunlar için de önlemler artırılacak’’ şeklinde konuştu.
 
Her çocuk mutlaka 
spor, müzik veya 
sanatın içinde olacak
Eğitim konusunda da görüş belirten Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, çocukların sık boğaz edilerek tamamen derse yönlendirilmesi yerine kabiliyetine göre yön vermenin daha doğru olacağını ve bu şekilde yönlendirilen çocukların üniversitelere girmesinin daha kolay olacağını işaret ederek, ‘’ darıca2da eğitim ve öğretim çok iyi bir noktada, bununla birlikte bir takım gelişmeler de hedeflenmektedir.Eğitim ve öğretim konusunda her öğrenci mutlaka ve mutlaka spor, müzik veya sanat dallarından birine yönlendirilecek. 
 
EĞİTİM ÖNEMLİ
Bu uygulamanın ilki Neşet Yalçın Ortaokulu’nda başladı, buradaki 700 öğrencinin tamamına sponsorların da katkılarıyla malzeme desteği verilip lisansları çıkartıldı. blok okul olarak seçtiğimiz bu eğitim yuvasına önümüzdeki günlerde vali bey de gelerek yapılan çalışmaları yerinde göreceK. Darıca’da eğitim ve öğretim gören 45 bin öğrencinin tamamı böyle olacak. Örneklerden bir tanesi de Zeki Gezer Ortaokulu, burada 200 öğrenci aynı anda bağlama çalarak konser verecek. Bizim amacımız ilçemizdeki her öğrencinin öğreniminin yanı sıra kabiliyetine göre mutlaka ve mutlaka spor, müzik veya resim gibi sanat dallarından birisinde yer almasını sağlamak. ‘’dedi.