Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çiler: Tasarruf tedbirleri almalıyız!

Gebze Ticaret Odası Eylül ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. GTO Başkanı Nail Çiler ekonomik gelişmelerle ilgili bilgilendirme de bulundu

Çiler: Tasarruf tedbirleri almalıyız!
28 Eylül 2018 - 09:41
İlk olarak Meslek Komitelerinin düzenli olarak toplantılarını yapmaları gerektiğine dikkati çeken GTO Başkanı Nail Çiler, devam konusunda uyarılarda bulunarak, “Meslek komiteleriyle toplantı yapıp, devam konusunu görüşeceğiz. Bugünlerde birlikte olmak zorundayız. Meslek komiteleri çok önemli, orası ne kadar çok çalışırsak biz de çalışırız. Biz meslek komiteleri ile beraber toplantı yapıp, beraber karar alıyoruz. 365 Oda içinde Gebze’nin farkı bu. Ayda en az bir kez Komite toplantılarına katılmalısınız. Bunu Komite başkanlarımızla görüşeceğiz.”dedi. 
 
EKONOMİK SAVAŞLAR VAR 
Dünya üzerinde ekonomik savaşların yaşandığını belirten Çiler, “Artık ticari savaşlar var. Bu dağının görünen kısmını görüyoruz. Görünmeyen kısmı için kendimizi geliştirmek istiyoruz. Artık ateş düştüğü yeri değil, duyurulduğu yeri de yakıyor. Bugün e-ticaretten bahsediyoruz. Eski usul Pazar da yok, ticarette yok. Artık bilişim çağındayız, yapay zeka hayatımızı yönetiyor.”diye konuştu. 
 
TASARRUF TEDBRİLERİ ALINMALI
İş dünyasına kriz ortamında sabırlı olmaları ve tasarruf tedbirleri almaları noktasında tavsiyelerde bulunan GTO Başkanı Çiler, “İş dünyası üzerinde kur baskısı var, kredi faizleri var. Bununla mücadele edeceğiz. Ekonomik dar boğazdayız ama sabırlı olup, daha çok üreteceğiz. Hepimiz iş yerimizi kapattığımızı varsayalım. Yeniden iş kurmak daha zordur. 
Önemli olan fazla açılmadan ayakta kalıp, tasarruf tedbirleri uygulamak. Yeni Ekonomik programdan umutluyuz. Bu süreçten çıkışın anahtarı tasarruf. Bu kavramın yeni pakette olmasından memnunuz. Kamuda 60 Milyar TL tasarruf hedefleniyor, bu çok yerinde bir karar. 
 
NEFES KREDİSİ 
BAŞVURULARI BAŞLADI 
İki gündür yabancı yatırımcılar Gebze’de yer bakıyor. Bir kısmı da dar boğazdakilerin peşinde, bunlara da fırsat vermeyeceğiz. Bununla birlikte 3 gündür Kocaeli Türkiye manşetlerinde. Bazı firmalarımız çalışanlarına zam yaptılar. Onları kutluyoruz ve takdir ediyoruz. 
Nefes Kredisi başvuruları başladı. İş, Vakıf ve Ziraat Bankasıyla anlaştık. Düşük faizli nefes kredi başvuruları başladı. Bu konuyu Odaların toplantısında biz gündeme getirmiştik. Üyelerimiz bankalara başvurmadan ya GTO’ya gelecek ya da İlçelerde ki irtibat bürolarımıza gelecekler. Faaliyet belgesi ücreti almıyoruz, bu Oda yasal olan bakanlık zamlarından başka hiçbir şeye zam yapmadı. Hiçbir konuda özel bir ilave almadık. 
 
SÜRPRİZ PROJEMİZ VAR 
Çok sürpriz bir projemiz var. Bir Proje yapacağız GTO olarak, 365 Oda ve Borsanın yapmadığı bir iş olacak. Biz bunu yaparken yerel yöneticilere çok önemli görev düşüyor. Limanlar gemiler beklesin diye yapılmadı, gemiler sürekli yol almak zorundadır.