Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dev akvaryum projesi için düğmeye basıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark alanında yaptıracağı ve kente önemli bir değer, görsellik kazandıracağına inanılan “Dev akvaryum” projesini başlatmak için düğmeye bastı.

Dev akvaryum projesi için düğmeye basıldı
18 Temmuz 2013 - 09:58
Mannesman Borusan fabrikasının Büyükşehir Belediyesi’ne hibe ettiği 30 dönümlük arazisi için tapu devri işleme tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, şimdi bu alana Türkiye’nin en büyük akvaryumlarından birisini yapmak için ihale açmaya hazırlanıyor.
 
DEMİRYOLUNUN ALTINDAKİ BÖLÜME
Büyükşehir Belediyesi’nin yap-işlet-devret modeliyle yapmayı planladığı dev akvaryum.Mannesman fabrikasının Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği, Sekapark alanı içinde demiryolunun alt tarafındaki bölümünde yapılacak. Bu alanda bulunan binalar korunacak. Sekapark konseptine uygun olarak endüstriyel dönüşüm gerçekleştirilerek yapılacak dev akvaryumda okyanus ve denizlerde yaşayan binlerce çeşit balık türü yer bulunacak. Akvaryumun çevresindeki dükkanlarda da, bu projeyi tamamlayacak, bütünlük oluşturacak biçimde deniz ürünü hediyelik eşyalar satılacak. Akvaryum yapımı için Büyükşehir Meclisi,  Büyükşehir Belediye Başkanı ve Encümene yetki verdi. Akvaryum yapım işi 29 yıllığına ihale edilecek. Akvaryum için şartnamesi hazırlanan ihalenin bir ay içinde yapılması bekleniyor.