Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

4 ilçenin arazisi ve binaları onlardan soruluyor

Yeni hayata geçen bir uygulamayla Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda bir çok tapu kadastro işinin takibi iki isme verildi.

4 ilçenin arazisi ve binaları onlardan soruluyor
19 Aralık 2012 - 08:19
 Yeni hayata geçen bir uygulamayla Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda bir çok tapu kadastro işinin takibi iki isme verildi. Daha önce arazi, arsa ve binalarla ilgili Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılan Aplikasyon, cins değişikliği, tevhit, irtifak hakkı tahsisi ve terkini, parselin veya bağımsız bölümün yerinde göstermesi, hatalı bağımsız bölüm yada hatalı blok numaralarının düzeltilmesi ve kadastral yol sınırlarının belirlenmesi işlemleri artık Gebze’de iki isime emanet. Mahkemeler hariç, artık arazilerin, arsaların ve binaların mülkiyetle ilgili adaletini onlar sağlıyor.
 
YALNIZCA İKİ İSİM, İKİ BÜRO
Harita Kadastro Yüksek Mühendisi İrfan Özcan ve Ömer Muhçu, bir süredir iki ayrı büroda Gebze Kadastro Müdürlüğü’nün daha önce yaptığı ölçüm ve düzeltmeleri resmi ve yetkili olarak üstlenmiş durumda.
 
VATANDAŞ PEK BİLMİYOR
Vatandaşların henüz tam olarak bilmediğinden önce Kadastro Müdürlüğünü, sonra da  uzun araştırmalar sonucu kendi kapılarını çaldıklarını ifade eden  Kadastro Yüksek Mühendisi İrfan Özcan, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla açıklamalarda bulundu. Özcan, “29 Haziran 2005 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5368 sayılı  Lisanslı Harita Mühendisleri ve Büroları hakkındaki kanun ile 5 mayıs 2008 tarihli 26867 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik hükümleri uyarınca  Kadastro teknik hizmetlerini yürütecek Lisanslı Kadastro Mühendislik büroları yetkili oldukları ilçelerde kurulmaya başladı. Dört ilçede lisans ve yetki sınavla bana ve yine Harita Kadastro Yüksek Mühendisi Ömer Muhçu’ya verildi. Bizden başka kişi yada kurum yetkili değil”dedi.
 
YETKİ YALNIZCA ONLARDA
Hacı Halil mahallesi, Çeşme caddesi , Suathan iş merkezinde hizmet veren Özcan, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçe ve eski köylerinde resmi sorumlu olmak üzere kendilerine yetki verildiğini, bu görev ve hizmetleri artık Kadastro Müdürlüğünün yada başka mühendislerin değil yasa gereği yalnızca kendilerinin yaptığını vurguladı.