Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fikri Işık, Savunma Bakanı oldu

64. Hükümette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Fikri Işık, Başbakan Binali Yıldırım’ın oluşturduğu yeni bakanlar kurulu listesinde Milli Savunma Bakanı olarak görev yapacak. Mehmet Vecdi Gönül’den sonra ikinci kez kentimizden bir isim bu görevi üstlenecek

Fikri Işık, Savunma Bakanı oldu
25 Mayıs 2016 - 09:46
22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen AK Parti’nin 2. olağanüstü kongresinde bin 405 delegenin oyunu alarak Binali Yıldırım genel başkan seçilmiş ve başbakan olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 65. Hükümeti kurmak için görevlendirilen Yıldırım, bugün yeni bakanlar kurulunu açıkladı. İlimiz milletvekili ve 62, 63 ve 64. Hükümetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Fikri Işık, 65. Hükümette ise Milli Savunma Bakanı olarak görev yapacak. Mehmet Vecdi Gönül’ün ardından ilimizden ikinci kez Milli Savunma Bakanlığı görevini Fikri Işık üstlenecek.
 
25 ARALIK’TA BAKAN OLDU
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan dönemde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmuştu. 25 Aralık 2013’te dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, kaotik ortamda yeni bir bakanlar kurulu oluşturmuş ve yine ilimizin milletvekili Nihat Ergün’ün yerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine Fikri Işık getirilmişti.
 
KABİNENİN DEĞİŞMEZ İSMİ
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 25 Aralık 2013 tarihinde ilk kez bakan olduktan sonra adeta kabinenin değişmez isimlerinden biri haline geldi. Bakan Fikri Işık, 61, 62, 63 ve 64. Hükümetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerini üstlendi. Fikri Işık, dün açıklanan yeni bakanlar kurulu listesiyle de 65. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevini üstlenecek.
 
İKİNCİ SAVUNMA BAKANI
Milli Savunma Bakanlığı görevini daha önceden yine ilimiz milletvekili Vecdi Gönül üstlenmişti. Geçmiş hükümetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Fikri Işık’a 65. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevi verilmesiyle beraber, ilimizden ikinci bir Milli Savunma Bakanı çıkmış oldu.
İşte 65. Hükümet’in Bakanlar Kurulu
Başbakan: Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcı: Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcı: Nurettin Canikli
Başbakan Yardımcı: Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcı: Tuğrul Türkeş
İçişleri Bakanlığı: Efkan Ala
Adalet Bakanlığı: Bekir Bozdağ
Bilim ve Sanayi Bakanı: Faruk Özlü
Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Recep Akdağ
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayankaya
Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki
Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı