Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sağlık problemleri olan anne ve kızı yardım istiyor

Darıca'da bastonlarla ‘ve sadece ’Hasta Bakım Aylığı’’ ile yaşamını sürdüren kadın, yatağa bağlı 80 yaşındaki annesi için yardım istedi.

Sağlık problemleri olan anne ve kızı yardım istiyor
28 Mart 2019 - 09:01
Darıca, kazım Karabekir Mahallesi, Metin Sokak No: 11 adresinde bir kızı, psikolojik sorunları olan bir oğlu ve 80 yaşındaki yatağa bağlı annesi  Aşur Kılıç ile yaşam mücadelesi veren Dilek Öz (48), sadece hasta Bakım Ücretiyle geçinmeye çalıştıklarını fade ederek, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım istedi. Kendisinin de sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle ayakta durmakta zorluk çektiğini ifade eden Dilek Öz, paraları olmadığı için doğalgazı kullanamadıklarını, battaniye ve yorganlara sarılarak kışı atlatmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Komşular rahatsız oluyor diye sürekli evden atıyorlar
Dilek Öz, ‘’ Annem rahatsızlığı nedeniyle sürekli olarak acı çekiyor ve bağırıyor, zaman zaman ambulans da geldiği için bina sakinleri bu durumdan rahatsız olduklarını söyleyerek kirada oturduğumuz evimizden çıkartıyorlar. şimdiki adresimizde de ev sahibimiz bu nedenle evi boşaltmamızı istiyor, ‘’ şeklinde konuşarak yardım istedi.
Annesi Aşur Kılıç’ın düşmeye bağlı olarak vücudunun her yerinde kırıklar olduğunu belirten Dilek Öz, ‘’ Annem yatalak oldu. Acı çektiği için sürekli olarak bağırıyor komşularımız da bu nedenle rahatsız olduklarını belirterek oturduğumuz her yerden bizi çıkarttırıyor, bir yılda bu nedenle 3-4 ev değiştirdik, buradan da bizi çıkarmak istiyorlar. Benim de belim kaymış, iki dizim de de platin var yürüyemiyorum. Kocam 10 sene önce bizi terk etti çok perişanız. Her yerden kovuluyoruz,, devlet yetkilileri bize yardım etsin son nefesimizi vereceğimiz kadar , gecekondu veya yıkık dökük de olsa başımızı sokacağımız bir yer istiyoruz. ‘’ dedi
Zaman zaman göz yaşlarına hakim olamayan Dilek Öz, ‘’ Allah rızası için bize yardım edin, anam sabaha kadar bas bas bağırıyor, beli kırık kalçasında platin var, yaşlı olduğu için doktorlar ameliyat yapmıyor’’ şeklinde duygularını ifade ederken, yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışan 80 yaşındaki annesi Aşur Kılıç’da, ‘’ Bizi kimse evine almıyor, Belim ve  ayaklarımın ikisi de kırıklar içinde paramız da yok, sıkıntılarımız çok büyük ‘’ dedi.