Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Serdar Kaman, GTO'yu ziyaret etti!

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan Adayı Dr. Serdar Kaman Gebze Ticaret Odasının konuğu oldu. Dr. Kaman burada oda üyelerine projelerinden söz etti.

Serdar Kaman, GTO'yu ziyaret etti!
28 Şubat 2019 - 08:25
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve ekibi, Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman’ı ağırladı. Programa Çiler ve Kaman’ın yanı sıra İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, Millet İttifakı meclis üyesi adayları ve GTO meclis üyeleri katıldı. Kaman, Gebze Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmada, “Kocaeli göç alan bir sanayi kentidir ancak hava ile çevre kirliği ve pişmaniyesi ile tanınan bir kent. Peki Eskişehir denince aklımıza ne geliyor? Tabii ki bir marka şehir ve biz de oturduk Kocaeli’ni marka şehir yapacak 40 proje hazırladık” dedi.
 
“OTOPARK SİSTEMİ GETİRECEĞİZ”
Kaman açıklamalarının devamında, “Kentin sorunlarının başında ulaşım sorunu geliyor, kent içinde ciddi manada ulaşım sıkıntısı arttı. Bu ulaşım sorunu için çözüm önerisi olarak rakibimiz metro biz ise hafif raylı sistemi düşünüyoruz, Rakibimizin projesi pahalı bir projedir ama bizimkisi maliyet açısından uygundur” şeklinde konuştu. Otopark sorununa da değinen Dr. Kaman, “Otopark sorunu ciddi manada kenti etkiliyor, Almanya’da bulunduğum zamanlarda Türkiye’nin iki katı araç var ama Almanya’da trafik sıkışıklığının olmadığını gördüm. Nasıl başardınız diye sorunca evlerimizin altında otoparklarımız var cevabını aldım. Allah izin verirse belediye başkanı seçilirsem apartmanlarımızın altında otopark sistemini getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
“HAVA KİRLİLİĞİNİ İNDİRECEĞİZ”
Dr. Kaman daha sonra ucuz elektrik projelerinden bahsederek, “Bu projemiz bizim en önemli projelerimizin başında geliyor, ucuz elektriği sadece halkımıza değil, sanayicimize ucuz elektrik vermek öncelikli projemiz” diye kaydetti. Dr. Serdar Kaman özellikle Kocaeli’ndeki çevre ve hava kirliliği konusunda çok ciddi projeler hazırladıklarını da kaydederek belediye olarak göreve gelmeleri halinde atık ayırma ve bertaraf sistemleri kuracaklarını ve hava ile çevre kirliliği oranlarını minimuma indirerek daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışacaklarını vurguladı.
 
“SANAYİNİN BAŞKENTİ GEBZE’DİR”
Toplantıda daha sonra konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Kentimizde tüm metropol kentlerinde olduğu gibi bu tip sıkıntılar vardır, siyasetin başkenti Ankara ise sanayinin başkenti de Gebze’dir. Biz burada en yüksek vergiyi veren ve Türkiye’de 71 ilin toplamı kadar vergi veren bir ilçe olarak halen arzuladığımız hizmeti alamıyoruz. Gebze olarak görevimizi fazlasıyla yapıyoruz, belediyemiz bize karşı olan görevlerini yapmıyor” şeklinde konuştu. Nail Çiler daha sonra Gebze’de hafriyat bedeli 6.50 kuruş iken İzmit’te bu rakam 3.50 Kuruş ve kim bizim hafriyat bedelimizi bu fiyata indirirse oyumuz onundur” şeklinde konuştu. Çiler toplantıda Gebze’nin otobandan göründüğü gibi olmadığını da dile getirdi.