Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'nın üniversite hayali gerçek oluyor!

ÖZEL HABER - Ünlü gıda firması Ülker'in sahibi Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in desteklediği İstanbul Şehir Üniversitesi, 55 milyon dolar yatırımla ilçemiz Darıca'da kampüs kuruyor. İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Darıca'daki kampüsteki hedefi, araştırma ağırlıklı üniversite olacak

Darıca'nın üniversite hayali gerçek oluyor!
22 Temmuz 2013 - 15:57
Ünlü gıda firması Ülker'in sahibi Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in desteklediği İstanbul Şehir Üniversitesi, 55 milyon dolar yatırımla ilçemiz Darıca'da kampüs kuruyor. İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Darıca'daki kampüsteki hedefi, araştırma ağırlıklı üniversite olacak. İstanbul Şehir Üniversitesi destekçileri arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından üç yıl önce kurulan bir şehir üniversitesi. Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker’in yoğun finansman desteğiyle her yıl büyüyen bir üniversite. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve üniversitenin mütevelli heyet üyesi Ali Ülker, Bilim ve Sanat Vakfı Başkanı Mustafa Özel, Üniversite Rektörü Prof. Ahmet Ademoğlu, Üniversite Genel Koordinatörü Hamdi Irmak ve öğretim üyelerinden Prof. Cem Behar bir iftar düzenleyerek üniversiteyi anlattılar.  

55 MİLYONLUK YATIRIM
Altunizade’de 3 farklı binada hizmet veren üniversite 200 kurumun bağışlarıyla kurulmuş. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanlığını ANAP döneminin bakanlarından, Yıldız Holding Danışma Konseyi Başkanı Oltan Sungurlu yürütüyor. Mustafa Özel ana bağışçı sayısının 30-40 civarında olduğunu söylüyor. En büyük finans destekçisi ise Murat Ülker. Bilim ve Sanat Vakfı Başkanı Mustafa Özel üniversitenin asıl kampüsünün Darıca'da olacağını ve 2 yıl içinde tamamlanarak taşınacaklarını ekliyor.  Özel’in verdiği bilgiye göre kampüs 50-55 milyon dolara tamamlanacak. Bu paranın büyük bölümü ise Murat Ülker’den gelecek. Özel, Murat Ülker’in büyük desteği karşısında bazı bölümlere Ülker adını koymak istediklerini ancak Murat Bey’in kabul etmediğini söylüyor. Ancak yeni kampüste yeniden önerilecekmiş.  Öğrenci sayısının kısa sürede 1350’ye ulaştığını söyleyen Özel, ulaşmak istedikleri öğrenci sayısının ise 5-6 bini geçmeyeceğini belirtiyor.

EMRE POLAT