Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kadıoğlu, uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekti!

Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü hakkında konuştu. Kadıoğlu, ‘’Önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmaları, ülkemizde en üst düzeyde kararlılıkla sürdürmekteyiz” dedi.

Kadıoğlu, uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekti!
26 Haziran 2019 - 12:42
Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul ettiğini belirten Kadıoğlu, “Amaca yönelik farkındalık oluşturmak ve toplum bilincinin artırmak amacıyla dünyada olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlikler yapılmaktadır’’ açıklamasında bulundu. Kadıoğlu, ‘’Bu etkinliklerden bir tanesi de bölgemizde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız için Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlediğimiz ‘İntiharı Önleme ve Damgalama ile Mücadele’ etkinliğini gerçekleştirmiş bulunuyoruz, sağlıklı yaşam davranışlarının önemi vurgulanmakta ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekilmek adına sağlık çalışanlarımıza her zamankinden daha fazla görev düştüğünün bilinci içerisindeyiz“ şeklinde konuştu. 
 
ÖNLENEBİLİR VE ÖNCELİKLİ HALK SAĞLIĞI SORUNU 
“Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorun teşkil etmekte. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değil. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmekte. Önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmaları, ülkemizde en üst düzeyde kararlılıkla sürdürmekteyiz.” dedi.