Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Finansal Kurumlar Birliği, Gebzeli kobilerle buluştu

Finansal Kurumlar Birliği öncülüğünde düzenlenen “Kobi’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara” buluşması Marmara’nın üretim üssü Gebze’de gerçekleşti.

Finansal Kurumlar Birliği, Gebzeli kobilerle buluştu
20 Aralık 2018 - 08:39
 Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen organizasyonda GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı.
Ancak Türkiye ekonomisine büyük katkısı olan Gebzeli Kobi’ler henüz faktoring hizmetlerinden yeterli düzeyde faydalanamıyor, ürünleri tanımıyor. Finansal Kurumlar Birliği Türkiye’deki “KOBİ’LERLE Güçlü ve Güvenli Yarınlara” buluşmaları ile yerel üreticilerle, şirketlerle bir araya gelip finansal sıkıntılarına faktoring yoluyla nasıl çözüm bulacaklarını anlatıyor.  Gebze’de yapılan panelde Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Çağatay Baydar “Bugün 40 milyar işlem hacmine ulaşan bir ürünüz. 110 Bin üretici, ürünlerimizi aktif olarak kullanıyor. Ciromuzun yüzde 13’ü Gebze’den geliyor. İstanbul’dan sonra Gebze ikinci sırada… Kobiler banka kredileriyle finansman sağlamak çabasındalar. Biz Finansal Kurumlar Birliği çatısı altındaki 3 sektör olarak Kobilere banka kredilerinin yanında yatırımları için kiralama, faktoring ve finansman hizmetleri veriyoruz. Bu toplantıları da bu hizmetleri tanıtmak için düzenliyoruz.  Kobi’nin vadeli faturası varsa öncelikle garanti hizmeti veriyoruz. Vadesinde tahsilatını yapıyoruz. Eğer Kobi’nin vadesinden önce finansmana ihtiyacı varsa nakit ihtiyacını karşılıyoruz. Hem finansman, hem tahsil hem de garanti hizmetinin üçünü birden verebilen başka bir finans ürünü yok. Biz Türkiye büyüdükçe daha fazla büyüyen bir sektörüz. Çünkü ticareti finanse ediyoruz. Kobi’nin parasını yurtdışında kaybetmemesi için destek oluyoruz. Ülke sermayesinin kaybını önlüyoruz. 
Türkiye’de, dünyada uygulanan tüm faktoring ürünlerin var olduğunu belirten Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağatay Baydar “Dünyada faktoring şirketleri arasında itibarlı bir konumumuz var” dedi.