Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da festival Giresunlular ile başladı

Darıca Belediyesi ile ilçedeki dernekler tarafından bu yıl 10. düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Giresunlular Gecesi ile başladı.

Darıca'da festival Giresunlular ile başladı
02 Temmuz 2018 - 18:52
Ülkemizin en uzun soluklu etkinliklerinden olan ve 39 derneğin katılımıyla yapılacak olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması 10 Ağustos’ta yapılacak olan Final Programı ile son bulacak.
ŞÖLEN YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
40 gün sürecek olan etkinlikler, program yapacak olan tüm derneklerin katılımı ile Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanından başlayıp merkez mahalleleri dolaşarak Darıca sahiline kadar devam eden kortej yürüyüşüne vatandaşlar alkışlarla ve bayraklarla destek verirken Darıca sokaklarında renkli görüntüler oluştu. Kortej yürüyüşünün sahilde sona ermesinin ardından Mehteran Takımı mini bir konser verdi. 
Sahildeki şölen alanında devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, etkinliğe katılan bütün vatandaşlara ve derneklere teşekkür etti. Başkan Karabacak, “Ülkemizin doğusundan batısına binlerce insanımızı her akşam Darıca sahilinde buluşturduğumuz Şehirler ve Kültürler Kaynaşması bu akşam Giresunlular Gecesi ile başlıyor. Darıca Belediyesi ve tüm il derneklerimizle beraber yaptığımız bu etkinlikte Şehirler ve Kültür Kaynaşması ülkemizde eşi benzeri olmayan güzellikte bir program. 2007 yılında 7 dernekle başlayıp 39 derneğe ulaştığımız ülkemizin en uzun soluklu projelerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması bir kardeşlik projesidir. Her akşam farklı bir yöremize, farklı bir ilimize gideceğiz. Ülkemizin güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız. Bütün bölge halkımızı bu güzel etkinliğimize bekliyorum.” diyerek alandaki şölen ateşini yaktı. Başkan Karabacak ve beraberindekiler daha sonra ise şölen kütüğüne plaket çaktılar.
GİRESUNLULAR DOYASIYA EĞLENDİ
Bu yıl 10. düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Giresunlular Gecesi ile başlarken Başkan Karabacak ve beraberindekiler program öncesi dernek stantlarını tek tek dolaşarak yöresel ürünlerini satan derneklere hayırlı işler dileyip günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili  Hasan Turan’ın yanı sıra bölge protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Giresunlu yöresel sanatçılar tarafından Karadeniz müziğinin en güzel eserlerinin seslendirildiği gecede açılış konuşmasını yapan Giresunlular Dernek Başkanı Bilal Kır, “Bu sene 10. düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında memleketimizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz, Giresun’un gecesinde siz değerli hemşerilerimizle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Şehrimizin gelenek ve göreneklerinin tanıtıldığı gecenin düzenlenmesinde bizlere katkıda bulunanlara teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
BU ETKİNLİKLER BİRLİK VEBERBAERLİ PROJESİDİR
Programda selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak konuşmasında 10 yıldır birlik ve beraberlik içinde güzel programlar yaptıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Giresun’un güzelliklerine değinen Başkan Karabacak  “Topal Osman’ın torunlarını saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Karadeniz’in güzel şehri Giresunlu hemşerilerim, bu akşam Topal Osman’ın memleketi Giresun’dayız. Meşhur pidesi, hamsi böreğiyle, pazı mıhlaması, karalahana yemekleriyle tarifi olmayan bir lezzettir Giresun. Hırçın Karadeniz’e yarenlik eden fındığın başkenti Giresun. Yarımada üzerine kurulmuş, yeşil ve mavinin kucaklaştığı, inci kenti Giresun. Bu etkinliğimiz sayesinde ülkemizin değişik coğrafyalarından gelerek yaşantılarını burada sürdüren vatandaşlarımız her akşam birlik ve beraberlik içinde hem eğleniyor, hem de değişik kültürleri tanıma fırsatı yakalıyor. Yeşil ve mavinin kucaklaştığı, inci kenti Giresunlu hemşerilerim, bu akşamda Giresun’u tanımak ve eğlenmek için buradayız. Hepiniz gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
KARAOSMANOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da yaptığı selamlama konuşmasında programın hayırlara vesile olması temennisinde bulunurken, “ ülkemizin her bir köşesi ayrı bir cennet gibi, Karadeniz bölgemiz ayrı bir güzel, ama Darıca’mızda ayrı bir güzel. Doğduğumuz yerleri unutmadan doyduğumuz yerleri güzelleştirmek için de çalışıyoruz. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak ve dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi. Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’da herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında, “bu güzel akşamda hemşerilerimle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum, bu güzel akşamda bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız ve dernek başka ve yönetimimize teşekkür ediyorum.” dedi. Havai fişek gösterileri ile devam eden gecede vatandaşlar sahilin değişik noktalarında halaylar ve horonlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenerek gecenin tadını çıkardılar.