Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yüksek tansiyon hastaları aman dikkat!

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Uzm.Dr.Ayhan Aktaş, dünyada 1,5 milyar, ülkemizde 3 erişkinden birinde özellikle 50 yaşın üzerinde her 2 kişiden birinde görülebilen hipertansiyon hastalarının tansiyon ölçümlerinin doğru cihaz ve doğru yöntemle yapılması gerektiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu.

Yüksek tansiyon hastaları aman dikkat!
27 Ağustos 2013 - 09:22
  ‘’ Hipertansiyon  kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği ve felç için en önemli risk faktörlerindendir.Genetik faktörler, böbrek ve tiroit hastalıkları gibi bazı iç organ hastalıkları, aşırı tuz tüketimi, stres, hareketsizlik, obezite, sigara ve alkol tüketimi  ve alınan bazı ilaçlar yan etki  olarak  kan basıncını  yükseltebilmektedir.
Hastanemiz Acil Servis,Dahiliye,Kardiyoloji bölümlerine başvuran hipertansiyon hastalarımızın evde düzenli olarak yaptıkları ölçümlerin aslında pek sağlıklı olmadığını  gözlemlemekteyiz .  Doğru zamanda ve doğru çihazla alınmayan ölçümler tanı ve tedavide yeterli olmamaktadır. Klinikte uzman hekim ve  Holter Cihazı ile yaptıracakları  kan basıncı değerlendirmeleri daha verimli  sonuçlar elde etmemizi yardımcı olmaktadır.  Basit ,ucuz olmasının yanı sıra  tanı ve  tedavide kararımızı yönlendiren temel ölçümlerdendir. 50 yaş üzeri erkek ve kadınların hipertansiyon tanısı açısından düzenli aralıklarla bir uzmanın gerekli gördüğü şartlarda 24 saat ölçüm yapabilen  holter cihazı ile değerlendirilmeleri   tanı ve tedaviye önemli  katkı sağlayacaktır. Bölge halkımızın hastanemizde mevcut bulunan Holter Cihazı hizmetinden  yararlanmalarını öneriyoruz.