Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Işık Darıca'da Caferilerle buluştu!

Merkezi Darıca'da bulunan Türkiye Caferileri Vakfı (TÜRCAV)'da cumartesi akşamı coşku dolu bir gece yaşandı.

Bakan Işık Darıca'da Caferilerle buluştu!
25 Mayıs 2015 - 09:44

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katıldığı programda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a)'in  "Ben Hüseyin'denim Hüseyin de benden" diyerek kendisine verdiği değeri anlattığı sevgili torunu Hz. Hüseyin (a.s.), Onun oğlu 4. İmam Hz. Zeynelabidin (a.s.) ve yine Hz. Hüseyin (a.s.)'in kardeşi Hz. Abbas (Ebelfez)(a.s.)'in doğumgünleri kutlandı. 

Vakıfa ait mescidde başlayan programın açılışı :Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Vakıf Genel Sekreteri Hasan Apaydın üç doğumgününün sahiplerinin faziletleri hakkında bilgiler verdi.

Programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık , Belediye Başkanları ve milletvekili adayları da katıldı. Programda söz alan Bakan Işık Hz. Hüseyin (a.s.) hakkında güzel sözleri dile getirerek 'Geçmişte Kur'anı Kerimi öğrenmek isteyen öğrencilerin ne kadar baskı altında eğitim aldıklarını hatırlıyorum ve şimdi ki duruma bakıyorum. Herkes istediği eğitimi rahatlıkla alıyor. İnancını rahat rahat yaşıyor. Bugünlerimiz aratmasın rabbim. Birlik ve beraberliğimiz bozmasın' dedi. Programa konuk olarak katılan Ak Parti Kocaeli 2. sıra milletvekili adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu da program sırasında bayanlarla sohbet ederek projeleri hakkında bilgiler verdi. 

Program sırasında okunan ilahi ve şiirlerle Hz. Hüseyin (a.s.), Hz. Zeynelabidin (a.s.) ve Hz. Abbas (a.s.) coşku içinde anıldı. Programda geleneksel hale gelen bir uygulama olan Hüseyin ismini taşıyan çocuklara hediyeleri Bakan Işık ve beraberindeki heyet tarafından verildi. Ayrıca zaman zaman yapılan çekilişlerle de diğer konuklara da bazı hediyeler verild.

Program sonunda Vakıf Kadın Kolları tarafından hazırlanan ihsan yemeği dağıtıldı.