Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bayramoğlu Yat Limanı Projesi'ne ne oldu?

Kocaeli’nin ilk gerçek marinası Bayramoğlu’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Ancak fizibilite çalışmaları dahi yapılan projede uzun süredir ses soluk çıkmaması ve projenin akıbetinin ne durumda olduğu merak edilen konular arasında.

Bayramoğlu Yat Limanı Projesi'ne ne oldu?
31 Temmuz 2018 - 16:18
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca, Bayramoğlu’na yapılması planlanan yat limanında, rıhtım ve yüzer iskeleler ile 540 adet, çekek yerine 25 adet, toplam 565 yata hizmet verilecek. 
Yazlık bölgesi Bayramoğlu’na inşa edileceği açıklanan marina, hemen yanı başındaki İstanbul megakentinin turizm ve denizcilik sektöründen büyük bir pay kapacak. Viaport Marin (Tuzla Yat Limanı) ile Bayramoğlu Arası Kıyı Düzenlemesi Amaçlı İlave 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı, 23 Haziran 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylanmıştı. 
Darıca Bayramoğlu Mahallesi’ne yapılması planlanan  ‘Yeni Bayramoğlu Marina-Yat Limanı’ ile ilgili olarak, halkın katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı yapımış, Toplantıya, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilisi, Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden ÇED Şube Müdürü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Darıca Belediyesi yetkilileri ile Bayramoğlu mahalle sakinleri katılmıştı. 
Ancak uzun süredir bu proje hakkında konuşulmaması Yat Limanı projesinin akıbetini merak ettiriyor. Konuyla alakalı yetkililerin konuşmasını isteyen vatandaşlar, bu projenin bir an önce hızlandırılması görüşünde.