Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazetecilere bilgi verdiler!

Tavşanlı Köyü Taşocakları Mevkiinde kurulu bulunan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Fabrikası yetkilileri, gerek çevre açısından, gerekse fabrika yanında elektrik santralı kurmak için orman alanından kiraladıkları arazilerle ilgili haberler üzerine, gazetecilere hem fabrikayı hem de bu alanı gezdirerek bilgiler verdiler.

Gazetecilere bilgi verdiler!
02 Mayıs 2013 - 09:19
 Fabrikaya davet edilen gazetecilere eşlik eden Proje ve Yatırım Direktörü Sabahattin Yaz, Gebze Fabrikalar Direktörü Dr. Ertuğrul Caşur ve İnsan  Kaynakları Şefi Engin Ertürk, basın mensuplarına fabrika tesislerini gezdirerek bilgi verdiler.
Sabahattin Yaz, fabrikalarında çevreyi kirletecek bir işlem yapılmadığını, fabrika bacalarından çıkan dumanların ise sadece buhar olduğunu  ifade etti. Fabrikalarında 800’ü çalışan olmak üzere günde 7 bin kişiye iş ve ekmek imkanı sağladıklarını ifade eden Yaz,  tesislerinin bir benzeri olmadığını, çevreyi kirletmelerinin ise söz konusu dahi olmadığını söyledi.
Basında tartışılan ve ormandan kiralanan 85 dönüm arazi ile ilgili açıklamalarda da bulunan  Sabahattin Yaz,“Fabrikamız yanında bulunan 85 dönüm orman vasfını kaybetmiş bir alanı yasal mevzuata uygun olarak para karşılığı kiraladık. Bunun tamamı için para ödüyoruz. Arazinin 5 bin metre kare alanına seyyar ve ülkede tek olan bir biokütleden elektrik üretim santrali kuracağız. Çünkü, yılda 1.300.000 ton orman emvali kullanmaktayız.  Bunun atıklarından elektrik üreteceğiz. Bu santral, 6 milyon TL.’ye mal olacak ve  istediğimiz zaman taşınabilir olacak. Bu alanın dolgu işlemlerini ise, sözleşmeler gereğince büyükşehir belediyesi ve İZAYDAŞ yapmaktadır.”dedi.
Yaz, her çalışmanın kayıt altında olduğunu, isteyen herkesin gelip tesisleri ve bu alanı inceleyebileceğini, bilgi edinebileceğini, şimdiye kadar basını ve kamuoyunu bilgilendirmemenin bir eksiklik olduğunu, bu yüzden de kendilerin hak etmedikleri halde çevre açısından eleştirilere maruz kaldıklarını vurguladı.
Gezi sonrası basın toplantısı da yapan fabrika yetkilileri, ayrıntılı yazılı ve sözlü açıklamalarda bulunurken, gazetecilerde fabrika müdürlerine çevre ve dolgu alanı ile ilgili  çok sayıda soru yönelttiler.