Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Meclisi'nde Ak Partililer arasında büyük gerginlik

Darıca Belediyesi’nin Nisan ayı meclisine Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve bazı Ak Partili meclis üyelerinin arasındaki gerginlik damga vurdu.  Komisyon üyeliklerine aday olan isimlerde Ak Partililer arasında kopukluklar oldu, bazı Ak Partili meclis üyeleri, diğer Ak Partili meclis üyelerine oy vermedi. Ayrıca Ak Parti Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Cafer Tayyar Demirtaş tarafından verilen önergeler, Ak Partili Darıca Belediyesi Meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi. 

Darıca Meclisi'nde Ak Partililer arasında büyük gerginlik
04 Nisan 2017 - 18:09
Encümen üyeleri seçimlerinde Ak Partili meclis üyeleri arasında büyük gerginlik yaşandı. Ak Partİ grubu, komisyon üyeliğine Ak Partili meclis üyeleri Hülya Kodek, Recep Aydın, Ferhat Yılmaz’ın ismini önerdi. Önerge isimleri gizli oylanırken,  Encümen Üye seçiminde 4 Meclis Üyesinin başkan Şükrü Karabacak’ı yazması başkan Karabacak’ın tepkisine neden oldu. Bu duruma sinirlenen Başkan Karabacak, “Ben Encümenin  başkanıyım, Üyesi olmam. Bilmeyen arkadaşlar öğrensinler. Bunu yapan kişiler ukaladır. Terbiyesizdir. Bunu yazan arkadaşlar kimse daha sonra açıklasınlar.”dedi. CHP Meclis üyeleri Şükrü Karabacak yazan kişilerin kendilerinden olmadığını ifade ederek bu konuda Başkan Karabacak’a güvence verirken, Karabacak da CHP’lilere teşekkür ederek, kendisinde CHP’den olmadığını bildiğini söyledi.
Ak Parti Darıca Belediyesi Meclis Üyesi İsa Baylan ise, encümen oyu seçimlerinde Şükrü Karabacak’ın ismini yazanların ahlaksızca bir tavır sergilediklerini belirtti. Yapılan oylamada Hülya Kodek 20, Recep Aydın 20, Ferhat Yılmaz 19, Cafer Demirtaş 6 oy, 1 tane boş oy ve 4 oy da geçersiz sayıldı. 
 
AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNİN ÖNERGESİ, 
AKPARTİ DARICA BELEDİYESİ MECLİS GRUBU’NDA KABUL EDİLMEDİ
Ak Parti Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Cafer Tayyar Demirtaş tarafından verilen 3 önerge, Ak Partili Darıca Belediyesi Meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi.  Darıca’nın taziye çadırına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Demirtaş, 6 aydır bu hizmetin yapılmadığını söyledi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise bu hizmet için çadır alımlarının yapıldığını ve hizmete en yakın zamanda sunulacağını söyledi. Ak Parti Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Cafer Tayyar Demirtaş daha sonra tekrar söz almak istedi ancak Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Demirtaş’a söz vermedi. 
Komisyon seçiminin ardından Meclis Başkanlık koltuğunu Başkanvekili Mustafa İltekin’e devreden Karabacak’ın CHP Grubu sıralarına oturarak Meclisi takip etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu
 
EĞİTİM PROTOKOLÜNE CHP VE MHP’DEN ŞERH
Mecliste Darıca Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti arasında protokol işbirliği yapılması için Başkan Şükrü Karabacak’a yetki verilmesini istendi. Öğrencilere eğitim ve sosyal etkinlik faaliyetleri desteklerinde bulunacak olan Darıca Belediyesi’nin bu protokolüne  CHP Grubu karşı çıktığını ifade ederek, cemaatlerle ve cemiyetlerle bu işbirliklerin yapılmamasını isteyerek bu maddeye şerh koydu. MHP’li Celil Akbulut ise siyasete bulaşan cemiyetlerle işbirliği yapılmaması gerektiğini ifade etti. Yapılan oylamada Darıca Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti arasındaki protokol işbirliği meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 
 
İŞTE KOMİSYON ÜYELERİ
İmar  komisyonuna, Ak Parti’den Mustafa İltekin, Cem Çeliker, İsa Baylan, Atilla Karademir, CHP’den Musa Kovalık seçildi. 
Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine, Ak Parti’den Mustafa Öztürk, Nigar Uzun, Gülbin Ünker, Yakup Kaya, CHP’den ise Şevki Yıldırım seçildi. 
Hukuk Komisyon üyeliğine Ak Parti’den Köksal Akçay, Yılmaz Tunalı, Ahmet Uzun, Habip Uluoğlu, CHP’den ise İbrahim Karslı seçildi. 
Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Ak Parti’den Latif Özkan, Yusuf Ayaz, Ahmet Hocaoğlu,  Yasin Altay ve CHP’den ise Serap Aydın seçildi.