Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Selden zarar görenlere 800 Bin TL dağıtılacak

Darıca'da 15 Haziran günü yaşanan su baskını ve sel felaketinde yaralar sarılmaya devam ederken, zarar gören vatandaşların yaşadıkları mağduriyete bir nebze de olsa katkı sunmak amacıyla Bakanlık nezdinde yapılan girişimler sonuç verdi. Afetzedelerin maddi zararlarının karşılanması için AFET Fonu’ndan gelen 500 Bin TL. aktarıldığı belirtilirken, Kaymakamlık Fonu’ndan da ayrıca 300 Bin TL. Kaynak sağlandı.

Selden zarar görenlere 800 Bin TL dağıtılacak
27 Haziran 2019 - 16:57

15 Haziran 2019 tarihinde ilçede yaşanan su baskını ve sel felaketinde zarar görenlerin yaptığı müracaatlar sonrası çalışma başlatan  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile ilçe Kriz Merkezi’nden bir heyet, yaptıkları incelemelerin ardından 222 evin maddi zarara uğradığını tespit etmişti.

Bu duruma göre, 54 ev birinci dereceden, 38 ev ikinci dereceden, 30 ev, üçüncü dereceden, 25 ev dördüncü dereceden, 75 ev ise beşinci dereceden zarar gördüğü tespit edilirken,  ev ve eşyaları zarar gören vatandaşlar için Kaymakamlık ve Darıca Belediye Başkanlığı, Bakanlık nezdinde girişimde bulunarak maddi yardım talebinde bulunmuşlardı. 

 Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkan Yardımcısları Cüneyt Şentürk ve Nurdoğan Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü temsilcileri, Darıca Emniyet Müdürü Turan Aksoy,  İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Tabak ile  mahalle muhtarlarıyla bugün yaptığı toplantıda Afet Fonu ve Darıca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı fonundan toplam 800 bin TL.’lik bir fon oluşturduklarını kaydetti.

Selden etkilenen vatandaşların zararlarını karşılamak için bir nebze de olsa maddi katkıda bulunacaklarını söyleyen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, felakette zarar gören vatandaşların evlerinde yapılan incelemelerde hasar tespiti sonrası 1’den, 5’e kadar derecelendirme yapıldığını ifade etti. Fonda oluşan 800 Bin TL’nin bu sınıflandırmaya göre dağıtılacağını ifade eden Kaymakam Ömer Karaman, hakkaniyetli bir ödeme yapacaklarını söyleyerek, ‘’ Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık da yoğun çaba harcadı. yapılan görüşmelerde, AFET Fonu’ndan 500 Bin TL geldi. Biz de Darıca Kaymakamlığı olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfımız’dan bu miktara 300 Bin TL. ekleyerek bunu 800 Bin TL’ yaptık. Bu parayı, şimdi ağır hasar gören ile az zarar gören vatandaşlar arasında hakkaniyetli olarak dağıtacağız.’’ şeklinde konuştu.