Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe performansını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ocak ayında bütçe gelirleri yüzde 26 artışla 122.2 milyar TL, bütçe giderleri yüzde 9.6 artışla 100.7 milyar TL olarak gerçekleşti. Dolayısıyla bütçenin ocakta 21.5 milyar TL fazla verdiğini, ayrıca 34.2 milyar TL faiz dışı fazla verdiğini memnuniyetle görüyoruz.” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe performansını değerlendirdi
18 Şubat 2020 - 12:33
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ve ocak ayında 21.5 milyar TL fazla olarak gerçekleşen bütçe rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ocak ayında bütçe gelirleri yüzde 26 artışla 122.2 milyar TL, bütçe giderleri yüzde 9.6 artışla 100.7 milyar TL olarak gerçekleşti. Dolayısıyla bütçenin ocakta 21.5 milyar TL fazla verdiğini, ayrıca 34.2 milyar TL faiz dışı fazla verdiğini memnuniyetle görüyoruz.” dedi.
 KSO Başkanı Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Ocak ayında bütçe gelirlerindeki artışın enflasyonun üzerinde gerçekleştiğini, giderlerdeki artışın ise enflasyon altında tutulduğunu görüyoruz. Böylece ocak ayını, 21.5 milyar TL ile geçmiş yılların en yüksek seviyesinde bütçe fazlasıyla tamamladık. Bunu olumlu değerlendiriyoruz. Ocak ayında gerçekleşen bu bütçe fazlasında, en fazla katkının vergi gelirlerinden geldiğini görüyoruz. Vergi gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21.1 arttı. Benzer şekilde teşebbüs ve mülkiyet gelirleri de yüzde 20.9 oranında arttı. Özel gelirler ile alınan bağışlar ve yardımlar kaleminde de geçen yılın aynı ayına göre ciddi artış olduğunu görüyoruz. Merkez Bankası'nın temettü ve ihtiyat akçesi transferlerinin de, geçen yıl ocak ayında olduğu gibi bu yıl da ocak ayında bütçeyi desteklediğini görüyoruz. Şayet bu aktarılmamış olsaydı bütçe açık verebilirdi.” dedi.