Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Polis, Huzur ve Güven için sokağa indi

Çeşitli suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması, suça konu olan maddelerin yakalanması ve ele geçirilmesi için dün gece Darıca Emniyet Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ‘’ Güven ve Huzur Uygulaması’’ yaptı.

Polis, Huzur ve Güven için sokağa indi
18 Kasım 2017 - 19:07

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde dün gece  20.00 ile 22.00 saatler arsında Darıca’da terör, kaçakçılık, organize suç örgütlerinin işledikleri suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması, suça konu maddelerin ele geçirilmesi amacıyla ‘’ Güven ve Huzur Uygulaması’’ yapıldı.

 

3 Şahıs gözaltına alındı

Darıca Emniyet Müdürlüğü Ekipleri’ne takviye olarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş, Çevik Kuvvet, Güvenlik, Trafik Denetleme, Narkotik, TEM ve KOM Şube Ekipleri ile Darıca Belediyesi, Sağlık, Gıda ve Tarım Müdürlükleri’nden oluşan 153 personel, ‘’ Güven ve Huzur Uygulaması’’ yaptı.

Polis köpeklerinin de katıldığı, umuma açık alanlarda, seyir halinde ve sabit yol ile kontrol noktalarında yapılan uygulamada; 1137 kişi aranmış, hakkında 3 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 1 şahıs, Yoklama Kaçağı bulunan 1 şahıs ile Görevli Memura Mukavemette bulunan 1 şahıs gözaltına alındı.

 

Kapalı alanda sigara içenlere ve içirenlere ceza kesildi

Kontrol edilen 27 işyerinde ise ruhsatsız olduğu tespit edilen 1 işyeri ile kapalı ortamda sigara içildiği tespit edilen 4 işyerine idari işlem yapılmak üzere tutanak düzenlenirken kapalı alanda sigara içtikleri tespit edilen 10 kişiye de toplam 1090 TL idari para cezası kesildi.

 

Sabit yol uygulamasında ise trafik yönünden kontrolü yapılan 294 araçtan 26 sürücüye toplam 9 Bin 403 TL idari para cezası uygulanırken, hacizli yakalamalı olduğu tespit edilen 1 aracın da yakalandığı öğrenildi.