Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazeteciler, Basın Onur Günü Balosu'nda eğlendi

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle Wellborn Luxury Otel’de balo düzenlenirken, gecede ilimizde görev yapan gazeteciler eğlenerek stres attı

Gazeteciler, Basın Onur Günü Balosu'nda eğlendi
17 Ocak 2019 - 14:13
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923'te ilimizde düzenlemesinin üzerinden tam 96 yıl geçti. Kurtuluş Savaşı döneminde Cumhuriyet fikrinin ilk kez ortaya atıldığı bu önemli toplantı anısına her yıl Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından kutlanan Basın Onur Günü bu yıl da kutlanırken önceki akşam 16 Ocak Basın Onur Günü Balosu da Wellborn Luxury Otel’de gerçekleştirildi.
 
GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy başta olmak üzere baloya Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Çatak, KOGACE yönetimi, ilimizde yerel ve ulusal basında ve kamu kurumlarında görev yapan çok sayıda basın mensubu katılım sağladı. Programın ilk konuşmasını yapan KOGACE Başkanı Mesut Çatak, "Atatürk 16 Ocak günü İzmit'te Cumhuriyetin temellerini attı. Biz de 16 Ocak gününü Basın Onur Günü olarak kutluyoruz. Geldiğiniz için herkese çok teşekkür ediyoruz. Günümüz kutlu olsun" dedi.
 
CUMHURİYET, ORTAK SORUMLULUĞUMUZ
Ardından kürsüye çıkan Vali Hüseyin Aksoy, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanından önce halkla idari arasındaki en iyi köprü olan basının önemini bilmiş ve Kocaeli’de bir basın toplantısı geçekleştirmiştir. Hem basın mensuplarını dinlemiş hem de görüşlerini ifade etmiştir. Bu da Kocaeli olarak bizleri onurlandırmaktadır. Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak hepimizin ortak sorumluluğu. Her geçen yıl daha iyiye gitme adına çalışmalar devam ediyor. Basınımız ilin, ilçenin sorunlarını aktarmak adına yaptıkları çalışma önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuştu.
 
KOCAELİ BASINI FARKINI HEP GÖSTERMİŞTİR
Devamında Aksoy, aktif olarak görev yapan basın yayın grupları ve gazeteciler hakkında istatistiksel verileri paylaşırken “Kocaeli basını, iller arasında farkını her zaman ortaya koymuştur. Arkadaşlarımızdan aldığım son bilgiye göre, resmi ilan alabilen gazete sayısının merkezde 8 olmak üzere toplamda 13 olduğu öğrenildi. İlimizde 58 haber sitesi, 64 sarı basın kartlı, 36 sürekli sarı basın kartlı gazetecilerimiz var. Sözlerimi noktalarken aramızdan ayrılan gazetecilerimizi rahmetle anarak tüm basın mensuplarımızın Basın Onur Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Yemeğin ardından gazeteciler, salonda çalınan müzikler eşliğinde eğlenerek gecenin tadını çıkardı.