Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'deki hastanelere saldırı

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır, Siirt, Tekirdağ ve Kocaeli'deki hastanelere yönelik siber saldırı girişimi olduğunu sadece Diyarbakır'daki hastanelerin etkilendiğini açıkladı.

Kocaeli'deki hastanelere saldırı
18 Mayıs 2016 - 22:45
 Sağlık Bakanlığı'na bağlı 33 devlet hastanesine sabah saatlerinde internet korsanları tarafından siber saldırı düzenlendiği haberleri üzerine Bakanlık'tan açıklama geldi.

 

4 İLDE SALDIRI OLDU, SADECE DİYARBAKIR ETKİLENDİ

Sağlık Bakanlığı, hastanelerine yönelik siber saldırı girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı Diyarbakır, Siirt, Tekirdağ ve Kocaeli illerinde bulunan bazı hastanelerimize yönelik bir siber saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırıdan sadece Diyarbakır ilimizdeki hastanelerimizin kısmen etkilendiği tespit edilmiş olup, bilgi sistem altyapımızdaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçilmiştir. Söz konusu olay sonrasında ilgili hastanelerimizin bilgi sistemlerindeki kısmi aksama kısa sürede giderilmiş ve sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmamıştır" denildi.

 

VERİ KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

"Bakanlığımıza bağlı Diyarbakır, Siirt, Tekirdağ ve Kocaeli illerinde bulunan bazı hastanelerimize yönelik bir siber saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırıdan sadece Diyarbakır ilimizdeki hastanelerimizin kısmen etkilendiği tespit edilmiş olup, bilgi sistem altyapımızdaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçilmiştir. Söz konusu olay sonrasında ilgili hastanelerimizin bilgi sistemlerindeki kısmi aksama kısa sürede giderilmiş ve sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmamıştır.

 

İNCELEME BAŞLATILDI

Veri güvenliğimizi tehdit eden bu çirkin saldırı girişimiyle ilgili inceleme başlatılmış olup, söz konusu bilgi sistem güvenlik kusurunun oluşmasına neden olan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır. Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarımızın bilgi sistemleri dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarıyla korunmakta olup bu amaçla 'Sağlık Bilişim Özel Ağı' oluşturulmuştur. Bu ağ ile birlikte sağlık tesislerinin internet erişimi yüzde yüz güvenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımıza bağlı tüm sağlık tesislerinin bu ağa dahil edilmesiyle ilgili altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."