Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kendi ülkemizdeki acıyı yaşayamıyoruz!

Kocaeli’deki Cem Evi Dernekleri, dün Darıca’dan tek bir ses ile haykırdı:

Kendi ülkemizdeki acıyı yaşayamıyoruz!
13 Ekim 2015 - 09:42
Kocaeli Cemevleri Platformu, Ankara’daki yaşanan olayla ilgili olarak ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan ortak basın açıklamasında, “En azından Myanmar’da yaşananlara ağlayanlar, Rabia için gözyaşı dökenler neden kendi ülkelerinin yaslarını ve acılarının yaşayamazlar mı?” diye soruld. Anadolu Kültür Görgü ve Cemevi Derneği’nde dün gerçekleştirilen basın açıklmasına Darıca Anadolu Kültür Görgü ve Cemevi Derneği Başkanı Şeref Arslan, Mudurnutepe Cemevi Başkanı Dursun Ali Aktaş, Derince İmam Hüseyin Cemevi Derneği Başkanı Mahmut Eskim, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Derince Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven, Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu, Ulaştepe Cemevi Başkanı Teslim Yıldız, Çayırova Abdal Musa Cemevi Derneği İbrahim Aras, Körfez Cemevi Başkanı Durmuş Yıldırım, İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Nevzat Fırat katıldı.
 
ONURLU BİR YAŞAM TALEBİ
Kocaeli Cemevleri Platformu adına basın açıklamasını Darıca Anadolu Kültür Görgü ve Cemevi Derneği’nde Başkanı Şeref Arslan yaptı. Yapılan açıklamada, “Evet yine yaşadık daha 2 gün önce Ankara’da ve öncesinde Suruç’da Diyarbakır’da, Reyhanlı’da, İstanbul’da ve en zalimcesi ve kalleşçesi Ankara’da. Neydi Ankara’da yaşananlar, binlerce insan oraya neden gitmişti, ne istiyorlardı? Ne mi sadece barış, özgürlük, eşitlik gibi temel insan hakları ve onurlu bir yaşam. Veysel daha 9 yaşında babasının omzunda ne isteyebilir ki, Dilan, Korkmaz, Mehmet, Ali Deniz Eren, Canberk ve daha niceleri. Çoğu öğrenci, eğitimci okumuş, görmüş sadece ve sadece içlerinde vatan diye çırpınan bu insanlar.
 
KAMERALAR KARŞISINDA SIRITAN BAKANLAR
Ey insanlık ve ey bu ülkeyi yönetenler, insanlık onuru savaşı verenler bedence ölür, ama onların asla sonu gelmez çünkü bu bir bayrak yarışıdır. Evet klasik olarak yönetenler konuştular. 3 günlük yas ilan edildi, failler bulunacak denildi, birlik günüdür denildi. Nedense yıllardır yaşanılan acıların faturası çıkmadı ne bir özeleştiri ne bir istifa kameraların karşısında sırıtan bakanlar. Tweet atan vekiller ve ölen canlar suçluyan açıklamalar. En azından Miammar’da yaşananlara ağlayanlar, Rabia için gözyaşı dökenler neden kendi ülkelerinin yaslarını ve acılarının yaşayamazlar?
 
TERÖRİSTLERE DESTEK VERMEYİN
Yaşanan tüm insanlık acılarının, kederlerinin neden kedni dedikleri gibi yerli ve milli bir dili yoktur, kullanamazlar. Bu ülke aydınlarının ve çağdaş insnalık mücadelesi verenler bu ülke için tehdit olur ve ölümleri kanıksanır neden? Teröre karşı hayır diyenler, evet teröre lanet ve hayır ama terör sadece size göre terör mü? Bu yaşanan 97 insanımızın katledilmesi, yaralanması sizlerde bu ülkeyi yönetenlerde nasıl bir terörizm sonucu olarak algılanıyor. Mafya bozuntularının bu ülkenin kentlerinde istedikleri yerlerde devlet imkan ve yardımı ile mitingler yapıp tehditler savunurken, yapmayın etmeyin Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin, Ortadoğu’da örgütlere düşmanımın düşmanı diye destek vermeyin.
 
HERKES YERİNDE DURUYOR
Şunu asla unutmayalım İslam’ın artık Allah’tan demesine deği l yasa ve vicdanın olmasını sağlayalım. 
Bizler demokrasi sevdalıları bu anlamda bu ülkenin zencileri olabiliriz. Ama şunu asla unutmayın sizler de bu ülkenin katilleri ve kiracılarısınız. Tarihin karanlık zindanlarında anılırken bizler aydınlığın ve çağdaşlığın labiretlerinde bu ülkede sonsuza kadar var olacağız. Son 3 ayda 144 şehit onlarca yaralı verdik. Neden niye ve en son Ankara’da 97 canımız yüzlerce yaralı binlerce insanımız iş kazalarında hayatını kaybetti. Gelinen sonuç ortada herkes yerinde” dedi.