Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

82 yaşında 30 adet tekerlekli sandalye bağışladı

Yaşamını sürdürdüğü Hollanda’dan Darıca İlçesindeki evine gelirken engelli vatandaşlara verilmek üzere 2 yıldan bu yana toplam 30 Adet tekerlekli sandalye bağışlayan 82 Yaşındaki Kadriye Gümüş, ömrünün yettiği sürece bağışlarına devam edeceğini söyledi.

 82 yaşında 30 adet tekerlekli sandalye bağışladı
14 Ocak 2020 - 11:25


1974 yılında eşiyle birlikte gittiği Hollanda’dan emekli olduktan sonra yaşamını orada sürdüren ve yılda 1 defa Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evine gelen  6 çocuk annesi Kadriye Gümüş, engellilere verilmek üzere 2 yıl içerisinde toplam 30 adet tekerlekli sandalye bağışladı.

Geçtiğimiz yıl yurt dışından döndükten sonra Türkiye’den aldığı 14 adet sandalyeyi engellilere verilmek üzere Darıca Belediyesi’ne teslim eden Kadriye Gümüş, önceki gün de 16 adet sandalye daha bağışladı.

Yılın 6 ayını Hollanda’da, 6 ayını da Türkiye’de geçirdiğini belirten Kadriye Gümüş, ömrü yettiğince tekerlekli sandalye bağışlamaya devam edeceğini ifade ederek, ‘’ Çok büyük sevabı var, maddi durumu iyi olanların ellerinden geliyorsa yardımlarda bulunmaları gerekir. Ben hayrımı yapmaya devam edeceğim. Çocuklarım da benim bu davranışım nedeniyle guru duyuyor’’ dedi.

Hollanda’da demir yollarından emekli olan eşini 5 yıl önce kaybettiğini de sözlerine ekleyen Kadriye Gümüş, yaptığı hayır işlerini tamamen eşi ve kendisinin kazandıklarıyla karşıladıklarını belirterek, ‘’ Benim okur yazarlığım zaten yok, Hollanda’da çamaşır fabrikasında ve plastik imalatında çalıştıktan sonra emekli oldum. Ben emekliyim ama oradaki para bu kadar değerli değil, ben 1.400 lira para alıyorum, 520 lira da ev kirası veriyorum. Oranın şartları buradan pahalı ama Allahım’a çok şükür kendi yağımla kavruluyorum’’ dedi.

Önceki gün 16 adet Tekerlekli sandalyeyi Darıca Belediyesi’ne teslim eden Kadriye Gümüş’ü Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Teşekkür Plaketi ile onurlandırırken,  ‘’  Kadriye teyzemiz Belediyemize düzenli olarak tekerlekli sandalye bağışlıyor. Bu yıl da 16 adet tekerlekli sandalye bağışlayarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza verilmesini istedi. Kadriye Teyzemize biz de teşekkür plaketimizi taktim ettik. O güzel yüreğinize ünlü frikikleri sağlık. Rabbim sizin gibi insanların çeşme escort sayılarını artırsın inşallah.’’ dedi.