Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tokat Çayıraltı Köyü Derneği hizmete girdi

Darıca’da yaşayan Tokat ‘ın Turhal ilçesi Çayıraltı Köyü sakinleri, 2006 yılında kurdukları Dernek Binası’nı satın alarak dün, hizmete soktular.

Tokat Çayıraltı Köyü Derneği hizmete girdi
11 Ocak 2016 - 16:06

Kazım Karabekir Mahallesi, Genç Osman Caddesi numara 76/A Darıca Adresinde hizmete giren Tokat Turhal Çayıraltı Köyü Dayanışma Derneği’nin açılışına CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Yönetimi, Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Cemevi Başkanı Şeref Aslan,  CHP Darıca İlçe eski Başkanlarından Baykal Kaya, önceki dönemlerde CHP’den  Darıca Belediye Başkan Adayı olan  Korkmaz Özdemir, Dernek eski  başkan ve Yöneticileri ile çok sayıda misafir katıldı.

Satın aldıkları kendilerine ait dernek binasının hizmete girmesiyle büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden, Tokat Turhal Çayıraltı Köyü Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Aydın ve Başkan Yardımcılarından Satı Bozkurt, İsmail Türken, Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Bozkurt, Ferhat Atak ile İsmail Akkoyun, yardımları ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini kaydettiler.

Dernek Başkanı Hasan Aydın, kendilerine ait dernek binasının satın alınmasında eski başkan ve yöneticileri ile hemşehrillilerinin büyük emeği olduğunu ifade ederek, minnet duygularını dile getirdi.

 

Tarhan; Kendi kültürünüzü unutmayın

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise yaptığı konuşmasında, memleketlerinden aşı ve ekmeği için göç ederek farklı yerleşim yerlerinde yaşamlarını devam ettirenlerin kendi kültür ve geleneklerini unutmaması ve unutturmaması gerektiğini altını çizdi.

Tarhan, ‘’ Yozlaşmaması için göç ettiğimiz topraklarımızın geleneklerini, kültürlerini de beraberimizde getirmemiz gerek. Sadece getirmekle değil, yaşatılması için de elimizden geleni yapmamız şart. İşte bu yüzden il, ilçe ve köy derneklerine büyük iş düşüyor. Bu  nedenle  köylerinden göçerek buaraya yerleşen, hatta neredeyse buralı olan Tokat Turhal Çayıraltı Köyü Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Aydın ile yönetimine büyük iş düşüyor. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum’’ ded.

Açılışın ardından Tokat misafirperverliğini gösteren dernek yönetimi, konuklara Tokat’a ait yöresel kıyafet giyen hanımların yaptığı yöresel yemekler ikram ettiler.