Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tasarım Vadisi Gebze'ye yapılmalı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü döneminde planlanan Tasarım Vadisi nereye kurulacak? Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, tıpkı Bilişim Vadisi’nde olduğu gibi bu projenin de Gebze’de kurulması için çalışma başlatmaya hazırlanıyor.

Tasarım Vadisi Gebze'ye yapılmalı!
25 Temmuz 2018 - 19:17
Türkiye’yi tasarımda dünya markası haline getirmek ve katma değeri yüksek tasarımlar geliştirmek amacıyla hazırlanan yol haritası geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlamıştı. 2018-2020 Tasarım Stratejisi ve Eylem Planı’na göre Türkiye’de “Tasarım Vadisi” kurulacak. TSEP’na göre işletmelerin tasarımla ilgili her türlü bilgi, veri, araştırma ve danışmanlık ihtiyaçlarını karşılayacak yapı ve merkezlerin yer alacağı Tasarım Vadisi kurulacak. 
Vadi bünyesinde tasarım stüdyoları, ulusal tasarım araştırma merkezi, tasarım kütüphanesi gibi yapılar kurularak tasarımcıların ve sanayinin etkileşim içerisinde faaliyet göstermeleri sağlanacak. 
 
YER İÇİN EN UYGUN GEBZE 
Tasarım Vadisi için yer arayışları devam ederken, bu kapsamda dünyadaki örnek tasarım kümelenme modelleri incelenmekte. 
 
BİR ADIM ÖNDEYİZ
Türkiye’de tasarım faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgeler dikkate alınarak yer tespiti ve fizibilite raporu hazırlanırken birçok OSB’nin bulunduğu, Bölgenin en fazla Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin olduğu Gebze bu konuda bir adım daha öne çıkmakta.  Eylem planıyla Türk Tasarım Danışma Konseyi daha etkin hâle getirilecek. Tasarım süreçlerinin etkin yönetimi konusunda eğitici ve bilgilendirici faaliyetler düzenlenecek. 
AR-GE ve tasarım merkezlerinde tasarım yapma, geliştirme ve yönetimi konularında profesyonel tasarımcılar eğitim verecek. Ayrıca tasarım alanında girişimcilik desteklenecek.