Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SP'Lİ COŞKUN: HEDEFİMİZ 3 VEKİL

Saadet Partisi yönetimi, artık baraj sorunlarının kalmadığını ve il ya da bölgesel olarak milletvekili çıkartacak sayıda oy almayı hedeflediklerini belirtirken, SP Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, artık bir değil 3 milletvekilini hedefleyerek çalıştıklarını söyledi

SP'Lİ COŞKUN: HEDEFİMİZ 3 VEKİL
14 Ekim 2015 - 10:10
Saadet Partisi'nin haftalık toplantısı Hereke’de parti binasında gerçekleşti. Toplantıya, milletvekili adayları Nurettin Çelik, Recep Sarıdoğan, İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, ilçe yönetimi, sandık müşahitleri ve mahalle başkanları katıldı. Kalabalık katılımla gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan İlkçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, mecliste partilerine olan ihtiyacın hissedildiğini ifade ederek, ‘’SP Meclis’te olsaydı bugün 1 Kasım seçimlerine gerek kalmazdı. 4 ayda çok şey kaybettik. Ekonomik verileri kaybettik, terörle yeniden mücadeleye başladık. Denenmiş denenmez, SP 1 Kasım’da muhakkak mecliste olmalı. 13 yıldır bu iktidar var ve çözümün tek adresi SP’dir. Ülkemizin üzerine oyunlar oynanıyor, partimizin doğrularını ve programlarını halka anlatmalıyız. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz. Türkiye’de 1 milyon seçmene sahibiz bu rakamı küçümsemeyin. Bu gün yüzde 2’lik oy oranımız var ve iktidar partisi bunun yarısına sahip olsaydı tek başına yönetimde olurdu’’ dedi.
 
1 Kasım’da vekilliği alacağız
Saadet Partisi Milletvekili adayı Recep Sarıdoğan, yasal haklarını kullanacaklarını belirttiği konuşmasında, "Zor günlerden geçiyoruz, fedakarlığın, kardeşliğin olması gerektiği zor günlerden geçiyoruz. İğneyle kuyu kazarak çalışıyoruz, her kes kendini hesaba çekmeli, sorgulamalı. Türkiye bir kırılma noktası üzerinde ve toprak kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. SP meclis giremezse bu olaylardan daha kötülerine hazırlıklı olalım. Bugün, Güneydoğu kaybedilirse siz burada rahat mı oturacaksınız. Diğer partilerin hallerine bir bakın, bunlara oy verenleri biz kazanacağız, bir noksanlık, eksiklik var ve bunu aşacağız. 2011’de çıkan yasa ile bireysel başvuru hakkımız var. 1 Kasım seçimlerinden sonra alınan bölgesel ve il genelindeki oylara bakacağız. Eğer burada aldığımız oy, milletvekilliği kazanan partinin aldığı oydan çoksa, seçim kuruluna başvurup mazbatımızı almaya gideceğiz. Vermezlerse anayasa mahkemesine başvuracağız. Kocaeli ve bazı illerde bu sayıyı geçebiliyoruz. Bizim için artık ülke barajı önemli değil’’ dedi.
 
30 bin oy lazım
Kocaeli Milletvekili adayı Nurettin Çelik yaptığı konuşmada 30 bin oya ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, "Önümüzde sıkıntılı bir dönem var. Bu seçimde baraj yok, kanunun bize verdiği hakla vekilliği alacağız. Kocaeli’nde 50 binin üzerinde oyumuz var, üzerine 30 bin oy daha koyabilirsek, bir vekillik için gereken 77 bin sayısını geçer ve hakkımızı elde ederiz. Seçim stratejimizi yeniden belirledik, iktidar partisi Gebze, darıca ve Dilovası’nda var olan adayını sildi. Çalışma stratejimizi yeniden belirledik. Bize oy vermek isteyenler, gönüllerinin Saadet’ten yana olduğunu ama barajı aşamayacağımızı için şansımız olmadığını söylüyorlardı, şimdi bu olay değişti, baraj sorunumuz kalmadı. 150 bin seçmen var, 450 haneye tek tek mektup hazırladık. Bunları ev ev dolaşıp teslim ederek, yeni strateji ile Kocaeli’nde 1 değil, 3 vekil dahi alabileceğimizi anlatacağız, verilen oy boşa gider mantığını yıkacağız’’ dedi.