Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kırımlılar, sürgünü andılar

Gebze Kırım, Romanya Tatar Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırım'dan 18 Mayıs 1944 de zorla sürgün edilen ve hayatlarını kaybeden soydaşları ve tüm şehitleri 72. Yıldönümünde okunan dualarla andı.

Kırımlılar, sürgünü andılar
21 Mayıs 2016 - 18:58

Osman Yılmaz Mahallesi Kızılay caddesindeki dernek lokalinde  gerçekleşen Anma gecesine Kocaeli Hemşeri Dernekleri federasyonu başkanı Zeki Gündüz, yönetim kurulu üyeleri Kocaeli Kırşehirliler Dernek başkanı Fatih Soylu, Yozgatlılar dernek başkanı Yusuf Kaplan,Eskişehirliler Dernek başkanı Bülent Çevik, Türk Ocağı başkanı Osman Sönmez,Türkav yönetim kurulu üyesi Serkan Kural, Gebze Ülkü Ocağı başkanı Ozan Özocak, KOSGEB müdür yardımcısı Sadi Mumcu, Dernek Başkanı Necdet Gökdeniz,Başkan Yardımcısı Ertan Öztürkoğlu,Muhasip Erdoğan Polat,Genel sekreter Derya Akkaya, Kadın kolları Başkanı Ayten Canbek, kadın kolları yönetim kurulu üyeleri Sema Polat, Ayfer Kurtuldu, dernek yönetim kurulu gençlik ve kadın kolları üyeleri ile çok sayıda çevre halkı okutulan kuran-ı kerim ve bağışlanan hatim dualarına amin dedi.

GÖKDENİZ, KIRIM YARIMADASI, ASIRLAR BOYU TÜRK VE MÜSLÜMAN OLAN KIRIM TATARLARININ VATANIDIR

Dernek Başkanı Necdet Gökdeniz günün anısına yaptığı konuşmada 1944 yılında uğranan haksızlık, vatanlarından sürgün edilirken yaşanan acı zulümde acı gerçeklere değinerek o gün hayatlarını kaybedenleri rahmetle andıklarını, Türkiye’den sadece 300 km. kuzeyde, Karadeniz’in kuzeyinde bulunan Kırım yarımadası, asırlar boyu Türk ve Müslüman olan Kırım Tatarlarının vatanıdır.dedi.

SÖNMEZ,  “İNSANLIĞIN KARA GÜNLERİNDEN BİRİ,KIRIM TATARLARI SÜRGÜNÜ

Gebze Türk Ocağı Başkanı Osman Sönmez yaptığı konuşmada, “Kırım Tatarlarının Sovyetler Birliği tarafından sürüldüğü ve nüfusunun yarıya yakınının yok edildiği bu acı günün yıldönümünde, sürgünde hayatını kaybeden insanları rahmetle anıyor ve dünyanın hiç bir yerinde bu faciaların yaşanmaması için insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi

KURAN-I KERİM OKUNDU DUALAR BAĞIŞLANI

Dernek yönetim kurulu tarafından Kırım sürgününde hayatlarını kaybedenler için okutulan Kuran-ı kerim ve bağışlanan hatimler Hatipdüzü Camii imamı Mehmet Zeki Yıldırım ve dernek üyesi Nail Canbek tarafından okundu. Dernek yönetim kurulu tarafından acılarını unutmayan ve okutulan duaya katılan misafirlere lokum, meyve suyu ve çeşitli  ikramlar yapıldı.