Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AGD Darıca'dan anlamlı gece!

Anadolu Gençlik Derneği Darıca Temsilciliği tarafından Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde 31 Aralık gecesi Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi Programı gerçekleştirildi.

AGD Darıca'dan anlamlı gece!
05 Ocak 2018 - 08:06
Programa Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri,Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeleri,Eski MGV Darıca Belde Başkanı Halit Şengül , Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi Müdürü Adem Şit ,Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Lokman Yazıcı, ,Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve öğretmenleri, Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş ve çok sayıda davetli katıldı.  İstiklal marşı ile başlayan program Darıca İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fethullah Balcı’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Anadolu Gençlik Derneği Darıca Temsilciliği Liseler Komisyonunda görevli Abdulkadir Akyüz,  Muhammet Ali Gül ile Orta Okullar Okuma Grubu öğrencileri tarafından seslendirilen ilahi,ezgi ve şiirler ile devam etti.
 
Gebze Çoban Mustafapaşa Cami müezzini Adem Akbaş’ın Kur’an-ı Kerim ziyafeti icra ettiği programda konuşan AGD Darıca İlçe Başkanı Ebubekir Akyüz"Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi iki büyük fetihtir. Günümüz Müslümanların bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar,yaptıkları antlaşmayı bozmazlar.Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar.Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler.İslam’ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler.Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar.Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar.Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil,yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar.Bir Müslüman’ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler.Tevazünün,vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz” diyerek misafirlere programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
        
SİYER NEBİ YARIŞMASINDA DERECE GİRENLERE ÖDÜL
 
Eğitimci Ahmet Özen’in yaptığı Mekke'nin ve Kudüs’ün Fethi konferansı sonrasında Anadolu Gençlik Derneği'nin 16 Aralık’ta Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Siyer-i Nebi yarışmasında Darıca ilçesinde dereceye giren Liseler ve Orta Okullarda bayan ve erkeklerde ayrı ayrı toplam 12 öğrenciye hediyeleri verildi.