Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İYİ Parti, CHP'den iki ilçeyi istedi

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “İzmit, Darıca, Gölcük ve Derince ilçelerimizde CHP adaylarının desteklenmesini; karşılığında; Kandıra ve Körfez ilçelerimizde ise İYİ Parti adaylarımızın desteklenmesini arzu etmekteyiz” dedi.

İYİ Parti, CHP'den iki ilçeyi istedi
02 Ocak 2019 - 13:24
31 Mart yerel seçimleri öncesi; CHP ve İYİ Parti ittifak kararı aldı. Bu doğrultuda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ittifak kapsamında İYİ Parti'ye bırakılırken, CHP ise İzmit’e Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’i aday göstermişti. Süre zarfında İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamazken, ilk resmi aday adaylık başvurusu eski İl Başkanı Serdar Kaman’dan gelmişti.
 
İYİ PARTİ İÇİN ÖNEMLİ İSİM

Aday belirleme süreciyle ilgili açıklama yapan İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Bizler de başta genel başkanımız Sayın Meral Akşener ve Başkanlık Divanı, Milletvekilimiz ve İl-ilçe teşkilatlarımız olarak İzmit Belediye Başkan Adaylığı noktasında; Kocaeli’nin gülen yüzü; Fatma Kaplan Hürriyet vekilimize aynı mihvalde destek olacağımızı her platformda çekinmeden söyledik. Fatma Kaplan Hürriyet gerek Kocaeli  ve gerekse İYİ Parti için oldukça önemli bir isimdir. Bu konuyu tartışma zeminine asla oturtmayız. Ancak Kocaeli’nde malumunuz üzere 12 ilçe var. Üç dönemdir mevcut iktidar partisinin tamamına hükmettiği 12 ilçe belediyesinden bahsediyoruz. Her seçim, her parti, her adayı ile iddialı girer seçimlere. Elbette ki bu bir sınavdır, herkeste hakkına razı gelmelidir” ifadelerini kullandı. 
 
SESSİZLİĞE SON VERMEK
“
31 Mart yerel seçimleri sadece Kocaeli için değil, ülkemiz, milletimiz ve tüm Türkiye için bizim bakış açımıza göre son seçimdir” diyen Yıldız, “Mesele millet; mesele memleketse eğer; sonuç almak gerekli diye düşünüyorum. Zira Mecelleden beri hükümdür! Zaruretler memnuları mübah kılar! İşte bu olaya yaklaştığımızda; sonuca bireysel anlamda iki parti açısından en odaklı ilçeler: İzmit, Darıca, Gölcük ve Derince ilçelerimizde CHP adaylarının desteklenmesini; karşılığında; Kandıra ve Körfez ilçelerimizde ise İYİ Parti adaylarımızın desteklenmesini arzu etmekteyiz. Diğer ilçelerde her iki partinin de kendi adaylarını çıkarması, makul ölçüde değerlendirilmelidir. Bizim amacımız her ilçede belediye meclis üyesi kazanmak değil; belediye başkanlığını kazanmak; üç dönemlik sessizlik ve kimsesizlik sendromuna son vermektir” açıklamasında bulundu. Öte yandan Yıldız, Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayını  önümüzdeki günlerde tüm teşkilatlarla birlikte değerlendirip; geniş katılımlı bir toplantı tanıtacaklarını ifade etti.