Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan, dokunulmazlığa değindi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, geçtiğimiz hafta görüşmeleri tamamlanan Anayasa değişikliği ile ilgili olarak bir açıklama yaptı

Tarhan, dokunulmazlığa değindi
22 Mayıs 2016 - 14:03
 Tarhan, dokunulmazlıklarla ilgili yaptığı açıklamada, “ Anayasa değişikliğinin hukuki boyutu değil, siyasi yönü ön plana çıkarılmıştır” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavrı dokunulmazlık tartışmasının başladığı günden bu yana hiç değişmemiştir. CHP, milletvekillerinin ve bakanların kürsü dokunulmazlığı dışında bir zırha bürünmesine kesinlikle karşıdır. Ancak getirilen ve mecliste kabul edilen Anayasa değişikliği sadece belirli bir dönemi ve fezlekesi bulunan milletvekillerini kapsamaktadır. Düzenleme bu açıdan Anayasa’ya aykırıdır. TBMM’deki oylamalar öncesinde değişikliğin hukuki boyutu değil, siyasi yönü ön plana çıkarılmıştır.” dedi.

“KİM OLURSAN OL BAĞIMSIZ YARGIYA VE HALKA HESAP VERECEKSİN”

Yasamanın gücünü azaltmaya yönelik bir sürecin işletildiğini söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, açıklamasında şunları da belirtti: “Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır” sözünü asla unutmamalıyız. Belli bir döneme ait ve fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılacak ama 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan yolsuzlukların merkezindeki Bakanlardan hesap sorulmayacak. Böyle bir anlayışın sağlıksızlığı ortadadır. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının temel mantığı bağımsız mahkemeler karşısında adil ve tarafsız bir yargılamanın herkes için geçerli olmasıdır. Biz başından beri söylüyoruz, kim olursan ol, bağımsız yargıya ve halka hesap vereceksin.”