Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı çocuklar, Sağlıklı çocuk dergisini okuyor

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Darıcalı öğrencilere Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Sağlık Çocuk dergisini okumalarını tavsiye ederek, okullarda dağıtımı için harekete geçti.

Darıcalı çocuklar, Sağlıklı çocuk dergisini okuyor
08 Nisan 2019 - 18:49
Kadıoğlu, yaptığı açıklama da şu ifadeleri kullandı: “ Sağlık Bakanlığı’mızın hazırlamış olduğu ve sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek ve aynı zamanda bireylerin kendi sağlığı üzerindeki sorumluluğunu artırmak için sağlık okur yazarlığını geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
OKUR YAZARLIK VE SAĞLIK BİLİNCİ İÇİN
Kadıoğlu ; Sağlık Bakanlığı’nın bu hedefler doğrultusunda; halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi ile teşhis, tedavi ile rehabilite edici sağlık hizmetlerinin daha verimli kullanılabilmesi için uyarıcı, bilgilendirici ve eğitici mahiyette materyaller hazırlandığı vurgulandı. Bu bağlamda sağlıklı bir gelecek için 8-11 yaş gurubundaki çocuklarda sağlık okuryazarlığını ve sağlık bilincini geliştirmek için bilgi, hikaye, bilmece, bulmaca ve görsellerin yer aldığı “Sağlık Çocuk” adlı bu dergi, abonelik sistemi ile ücretsiz bir şekilde sevgili çocuklarımızın adreslerine postalanacağını belirten Kadıoğlu , ücretsiz abone olmak içinwww.saglikcocuk.saglik.gov.tr adresini ziyaret edilmesi tavsiye etti.
 
SAĞLIK ÇOCUK DERGİSİNE 
ÜCRETSİZ ABONE OLUNUYOR
Sağlık Çocuk Dergileri Darıca’da bulunan çeşitli İköğretim okullarının 4.Sınıf öğrencilerine dağıtıldı.İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden Engin Geçğili ve beraberindeki sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı, 8-11 yaş çocuklara hitap eden Sağlık Çocuk Dergisi’nin dağıtımında bulundular. İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından derginin dağıtımı ve tanıtımı için ilkokullar ziyaret edilip çocuklara derginin içeriği ve nasıl abone olacakları hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Derginin içeriğinde sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek için bilgi, hikaye, bilmece ve bulmacalar yer alıyor. Çocukların sağlıkla ilgili konuları eğlenerek öğrenmesini sağlayan dergi çocuklar tarafından çok beğeniliyor