Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Entelektüel dünya ''Kartepe Zirvesi"nde buluşuyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu-Kartepe Zirvesi 26 Ekim Perşembe günü başlıyor.

Entelektüel dünya ''Kartepe Zirvesi"nde buluşuyor
26 Ekim 2017 - 10:05
Dünyadaki darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimini bütün boyutlarıyla masaya yatırılacağı Zirveye 26 ülkeden 187 entelektüel katılacak. Zirve, ele alınacak konuları ve katılımcıları ile entelektüel dünyanın yeni buluşma adresi olacak.
 
DARBELERE DUR DEMENİN FORMÜLÜ YAZILACAK
Her yıl farklı bir temayla organize edilecek Kartepe Zirvesi 2017’nin ana etkinliği Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu. Sempozyumda, dünyada yaşanan darbeler ve 15 Temmuz’un küresel etkileri bilimsel yöntemlerle analiz edilecek. Darbelerin önü, arkası, ekonomisi, sosyolojisi, FETÖ gibi din ve duygu istismarına dayanan yapılar deşifre edilecek.
 
26 BİLİMSEL OTURUM
Zirve’ye 26 ülkeden 187 bilim ve düşünce insanı katılacak. 2 konferans, 8 özel oturum; 26 bilimsel oturum gerçekleştirilecek. Zirve sonunda Kartepe Zirvesi 2017 Deklarasyonu yayımlanacak. Zirve, darbeler hakkında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı buluşma kimliği taşıyor.
 
ONUR KURULU BAŞKANI PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ 
Onursal Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yaptığı Kartepe Zirvesi; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yıldırım Beyazıt  ve Uluslararası Saraybosna Üniversiteleri ile TRT, Anadolu Ajansı ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. 26 – 28 Ekim’de Kocaeli / Kartepe Green Park’ta başlayacak.
 
ZİRVE’DE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER VAR
Kartepe Zirvesi’ne medya, siyaset ve akademik çevrelerden 187 konuşmacı katılıyor. Konuşmacılar arasında; İbrahim Kalın, Günter Verhaugen, Wadah Khanfar, Mohsin Majid Mughal, Stelyo Berberakıs, Abdallah Zakaria, Mehmet Ali Şahin, Ali Saydam, Hande Fırat, Oğuz Haksever, Fatih Er, Muhammed El Adil, Prof. Dr. Saida Latmanı, Nevzat Çiçek, Nedim Şener, Okan Müderrisoğlu, Nudzejma Obralic, Prof. Dr. Kemal İnat, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Prof. Dr. Haluk Selvi, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Prof. Dr. Davut Dursun, Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Haşim Ahmet Nghaumesh, Prof. Dr. Didi Saleck gibi dikkat çeken isimler bulunuyor.