Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kastamonu Entegre'ye teknoloji ödülü!

Kastamonu Entegre, Atık Biokütleler ile RDF Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi projesi ile TÜBİTAK tarafından verilen Teknoloji Ödülünü kazandı. Kastamonu Entegre’nin ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan aldı.

Kastamonu Entegre'ye teknoloji ödülü!
23 Kasım 2018 - 12:36
TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve TÜSİAD tarafından düzenlenen 13. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu. Ülkemizde yeni teknoloji, yenilikçi ürün veya süreç geliştirilmesini özendirmek amacıyla her yıl düzenlenen törende Gebze’de üretim yapan Kastamonu Entegre firması “Üniversite-Sanayi İş Birliği” Kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Entegre ağaç sektörünün köklü firması, Atık Biokütleler ile RDF Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi projesi ile ödülün sahibi oldu. Kastamonu Entegre’nin ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız’a takdim etti. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninin açılış konuşmasını 13. Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Esin Güral Argat yaptı. Törende, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’da birer konuşma yaptı. 
11 PROJEYE ÖDÜL GELDİ 
Bu yıl alınan başvurular arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, finalde 8 kategoride 45 finalist proje yarıştı. Finalda aralarında Kastamonu Entegre’nin de bulunduğu 11 firma ödüle layık görüldü. Teknoloji büyük ödülü Hürkuş projesiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TUSAŞ)’a verilirken, Argosai Teknoloji Anonim Şirketi, İnteract Medikal Teknolojileri A.Ş., RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş., Bama Teknoloji Tıbbi Cihazlar Dan. Sağ. Bilişim San. ve Tic. Ltd. Şti., Triodor Araştırma Geliştirme Yazılım ve Bilişim Tic. Ltd. Şti., Infoline Bilgi Teknolojileri Tic. A.Ş. , Ekin Teknoloji VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş ile Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ödüle layık görüldü.