Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

112 istasyonu yeni yerine taşınıyor

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker’in yaptığı basın açıklamasına Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz’dan yanıt geldi: “Yarın (bugün) temizliğini yapıp yeni binaya taşınıyoruz”.

112 istasyonu yeni yerine taşınıyor
06 Ağustos 2015 - 14:07

 

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, önceki gün  sendika binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Çeker, yaptığı açıklamada; Darıca 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonundaki sorunları dile getirerek yetkilileri ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu göreve çağırmış, “Koltukta öyle oturmakla olmaz” sözleri ile eleştirilerde bulunmuştu. Bu açıklamanın üzerine İl Sağlık Müdürü belirten Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, mesai saati sonrasında basın toplantısı düzenledi ve bahsi geçen yeni binaya bugün taşınacaklarını söyledi.

BÖCEKLERİN İSTİLASINA UĞRAMIŞTI 

Çeker, yaptığı açıklamada Darıca 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun mültecilerin yaşadığı kiralık bir binanın ikinci katında olduğunu, binanın böceklerin istilasına uğradığını ve burada görev yapan sağlık personelinin zor şartlar altında çalıştığını hatta hastalık kapma olasılıklarının yüksek olduğunu dile getirmişti. Çeker yetkilileri bu istasyonla ilgilenmemekle suçlamış, istasyonun yeni yapılan binasına nende taşınmadıklarını sormuştu. Çeker’in önceki gün öğlen saatlerinde yaptığı bu açıklamanın ardından Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz harekete geçti ve aynı günün akşamında bir basın açıklaması düzenledi.

 BÖLGEDE BİNA BULMA PROBLEMİ VARDI

Basında çıkan açıklamayla ilgili bazı yanlışların düzeltilmesi nedeniyle açıklama yaptığını belirten Uzm. Dr. Mürsel Durmaz “Darıca’daki 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz doğrudur kiralık yerde. Bir apartman dairesinde zeminin üzerinde. Açıklamada ikinci kat denilmiş ama ikinci kat denilmez ona. Çünkü biz de orada hizmet veren arkadaşlarımızı merdivenle yormak istemeyiz. O bölgede gerçekten bir arsa ve bina bulma problemi vardı. Sağ olsun ben kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum; Darıca Belediyesi bizim bu noktadaki ihtiyacımızı hissetti ve bizim talebimizi kırmadı. 112 istasyon noktası konusunda da yardımcı oldu” dedi.