Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜBA Ödülü GTÜ'lü Çakan'ın

GTÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rezan Demir Çakan, Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) tarafından verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'nün sahibi oldu.

TÜBA Ödülü GTÜ'lü Çakan'ın
21 Aralık 2018 - 19:17
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, yaptığı açıklamada "Üstün bilimsel başarıların ödüllendirilmesi, dünyada bilim akademilerin en önemli işlevlerindendir. Bu kapsamda, ülkemizin ulusal akademisi TÜBA olarak, “2018 yılında titiz bir değerlendirme süreci sonunda Akademi Konseyi’miz tarafından 23 farklı üniversiteden 37 üstün başarılı genç bilim insanı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. İkisi Telif Eser Ödülü, biri Halil İnalcık Özel Ödülü ve dördü Kayda Değer Eser Ödülü olmak üzere yedi Türkçe Bilimsel Telif eser de TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl, dört Uluslararası Akademi Ödülü’yle birlikte toplam 48 ödül vermiş olacağız. Böylece TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan üstün başarılı genç bilim insanı sayısı toplamda 480’e, ödüllendirilen eser sayısı 196’ya; Uluslararası Akademi Ödülü sayısı 13’e, toplam ödül sayısı da 689’a yükseldi. 
 
20 BİN TL MALİ DESTEK 
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)  tarafından, doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Oldukça ilgi gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 20 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 6 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık ile uluslararası bilimsel etkinliklere katılım desteği de sağlanıyor. 
 
ASLAN : MUTLULUK DUYDUK 
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan, TÜBA ödüllerine  GTÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rezan Demir Çakan’ın layık görülmüş olmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, “ Rezan hanımın çalışmalarının en prestijli ödüle layık görülmesi bizleri gururlandırmıştır. Çalışmalarını üniversitemiz bünyesinde sürdürdüğü için de bu başarıda kurumumuzun da payı vardır. Kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
 
ÖDÜLLERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK 
Bilim dünyasında özel ve saygın bir konuma sahip olan 2018 yılı TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP ödülleri, bu yıl da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen törenle sahiplerine verilecek.