Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli İtfaiyesi'nden Batman Üniversitesi'ne eğitim

Batman Üniversitesi bünyesinde itfaiyeci olarak görev yapan 6 personele Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından Yangınla Mücadele Teknikleri Temel Eğitimi verildi. Konuk itfaiyeciler Batman Üniversitesi içerisinde oluşabilecek yangın ve benzeri olumsuz durumlara karşı eğitildi.

Kocaeli İtfaiyesi'nden Batman Üniversitesi'ne eğitim
18 Kasım 2012 - 10:15
 YANGINLA MÜCADELE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM ilimizde yaptığı eğitim faaliyetleri kadar diğer il itfaiyelerine verdiği eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Özellikle öğrenci yoğunluğunun ve katlı binaların bulunduğu Batman Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde görev yapan personel, karşılaşabilecekleri durumlar göz önüne alınarak eğitildi. Olası bir durumda, yerleşke içerisinde bulunan öğrenci, öğretim görevlisi ve çalışanların hızlı ve güvenli bir biçimde ortamdan uzaklaştırılmasının hedef alındığı eğitimlerde, aktif olarak yangın ile mücadele konularında da teorik ve pratik anlamda yoğun bilgiler sunuldu.
 
MÜDAHALE EKİBİ OLUŞTURACAKLAR  
Batman Üniversitesi personeli eğitimlerde Yanma ve Yangın Kimyası, Yangın Yerindeki Tehlikeler gibi teorik bilgilerin yanı sıra, Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda Hareket Tarzı, Söndürme Maddeleri ve Uygun Söndürme Teknikleri, Olay Yeri Organizasyonu gibi konularda eğitimler aldılar. Batman Üniversitesi içerisinde oluşabilecek yangın ve benzeri olumsuz durumlara karşı eğitilen personel, bu tarz olumsuzlukların meydana gelmesi durumunda ilk müdahale ekibini oluşturacak.