Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bayramoğlu, sektörün radarına girdi!

Vatan Gazetesinden, Nihal Yuvacan'ın "Darıca Kalamış’a rakip oldu!" başlıklı haberine göre Bayramoğlu, sektörün radarına girmiş.

Bayramoğlu, sektörün radarına girdi!
19 Mart 2013 - 16:57
 Darıca’ya bağlı Bayramoğlu, sektörün radarına girdi. TMSF’nin 380 dönümlük arsası bulunan ve marinasıyla Kalamış’a rakip görülen bölgede Mar Yapı, konut inşa edecek.
 
Darıca’ya bağlı bulunan ve bir dönem yazlıkları, sahili ve eğlence mekanlarıyla tanınan Bayramoğlu bölgesi, inşaat firmalarının radarına girdi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) 12 Şubat’ta 90 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı 380 dönümlük Ali Balkaner arsasıyla yeniden gündeme gelen bölgede yatırım yapmak için firmaların arayışa girdiği belirtiliyor.
 
Güneşli’de hayata geçirilen ve Koç Grubu şirketlerinden Divan Grubu’nun ilk rezidans işletmeciliğini yaptığı G Plus projesinin yatırımcısı olan Mar Yapı’nın Başkanı Münir Özkök, bölgenin son 2 yıldır hızla gelişmesinin bunda payı olduğunu ve bölgede konut projesi başlatmak için kendilerinin de yatırım kararı aldıklarını kaydetti. Özkök, “Burada görüştüğümüz arsalar var, 35-45 dönümlük bir arazide beyaz yakalılara yönelik olarak konut ve lüks yaşam alanları yapmayı hedefliyoruz” dedi. Özkök, “Marmaray hattı ile Kadıköy’e 25-30 dakikada gelinebilecek. Gebze Sanayi Bölgesi var, burada çalışan beyaz yakalıların ağırlıkta olması, Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası’nın operasyonel merkezlerinin burada olması, konut alanında çok büyük fırsat yarattı. 2 bin 500 yat kapasiteli marina da Kalamış Yat Limanı’na rakip olacak” diye konuştu.
 
Gelir paylaşımı ilgi görür
 
100 dönümlük marinanın TMSF’nin 12 Şubat’ta 90 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı 380 dönümlük arsanın karşısında yer aldığını ve 380 dönümlük arsanın konut ve ticari merkez yapmaya uygun olduğunu belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de kendilerinin de arsa ile ilgilendiklerini, muhammen bedeli uygun bulmayarak vazgeçtiklerini kaydetti. Çelik, “Firmalar için bölge potansiyel taşıyor ancak direkt satış yerine firmalar hasılat paylaşımına daha çok yatkın. Böyle bir model olsaydı katılım çok daha yüksek olurdu” değerlendirmesinde bulundu.
 
G Plus Güneşli’de buluşma noktası olacak
 
Güneşli Konutları projesinin yanı sıra ile Güneşli’de hayata geçirecekleri TRI-G ile Fransa’da düzenlenen MIPIM Emlak Fuarı’nda ödül olan Mar Yapı’nın Güneşli’de hayata geçirdiği G Plus projesinin ilk etabı tamamlandı. Tüm dairelerin satışının gerçekleştiği ve anahtar teslimlerin başladığı projede yer alacak mağazalar da belirlenmeye başladı. G Plus’ın ilk etabında, Divan Cafeteria olacak. Dairelerin yüzde 98’inin satıldığı ve Aralık 2013’te tamamlanması planlanan G Plus ikinci etapta yer alacak Starbucks, Divan Cafeteria gibi bölgedeki buluşma noktalarından biri haline gelecek. Toplamda 32 bin metrekare üzerinde 3 etaptan oluşan karma bir proje olarak tasarlanan G Plus’ın ilk etabında 254 konut, 40 mağaza ve 3 bin 900 metrekare planlanabilir ofis alanı bulunuyor. G Plus projesinin ikinci etabında Divan Grubu’nun işleteceği 282 rezidansın olduğu Divan Residence at G Plus ile 140 odalı bir otel ve 30 mağazalı bir alışveriş arkadı yer alıyor.