Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da kağıt devrimi!

Kağıtsız belediye olmayı hedefleyen Darıca Belediyesi, bu yoldaki ilk adımı attı. e-imza denemelerine başlanırken, mart ayının sonunda kağıt tamamen kalkacak

Darıca'da kağıt devrimi!
01 Mart 2018 - 08:19
Darıca Belediyesi artık kağıtsız belediye. İmza işlemlerinin hızlı bir şekilde yapması ve kağıt tüketimini ortadan kaldırmak için Darıca Belediyesi geçtiğimiz günlerde kağıtsız belediye olmak için e-imza uygulamasının denemelerini başlattı. Mart ayının sonunda tamamen e-imzaya geçecek olan Darıca Belediyesi sadece belli başlı durumlarda kağıt kullanımı olacak.
 
MOBİL İMZA DA OLACAK 
Darıca Belediyesi imza işlemlerinde zaman kazanmak ve vatandaşları evrak imzası nedeniyle uzun süre bekletmeye son vermek amacı ile e-imzaya geçiyor. Şubat ayının başında deneme çalışmalarını başlatan Darıca Belediyesi’nde imza yetkisi olan çalışanlarda elektronik imza olacak. Üst düzey yöneticiler için aynı zamanda mobil imzada olacak. Üst düzey yöneticiler istedikleri yerle acil bir durumda cep telefonlarındaki mobil uygulama ile evrak imzalayabilecek. Yeni sistem ile kaybolan evrak, dönüşü olmayan evrak olmayacak. Belediye Mart ayının sonunda deneme çalışmalarını sonlandıracak ve tamamen e-imzaya geçecek.