Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İstanbul Metrosu bölgemize doğru geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca Metro Hatları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında yapımına başlanılacak olan Darıca-Gebze Metrosu ile entegre olacak.

İstanbul Metrosu bölgemize doğru geliyor!
04 Temmuz 2017 - 11:57
Böylelikle Darıcalılar, İstanbul’a metroyla daha rahat ulaşabilecekİstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Alsim Alarko ve Cengiz İnşaat ortak girişiminin üstlendiği metro hattı inşasının hazırlık çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 2 milyar Türk Lirasına mal olacak metro hattının 2020 yılı içerisinde tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor.  İki ayrı güzergâhtan oluşan hattın birincisi Tavşantepe Metro Hattı kuyruk tüneli sonundan başlayarak sırasıyla Kaynarca Merkez, Çamçeşme (Çamçeşme Parkı), Kavakpınar (Abdi İpekçi Caddesi), Esenyalı 1(Dörtyol mevki), Esenyalı 2 (Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yanı) ve Tuzla Tersane İstasyonlarından geçerek Tuzla Belediyesi mevkiinde kuyruk hatları bitiminde son bulacak. Bu hattın toplam uzunluğu yaklaşık 7,9 km olacak.
 
DARICA METROSU, İSTANBUL METROSU’YLA ENTEGRE OLACAK
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın da üzerinde durduğu Darıca-Gebze Metro projesine ise 2018 yılında başlanılacak. 
Darıca- Gebze Metro hattının İstanbul Metrosu’na entegre edilmesiyle beraber Darıca’dan İstanbul’a bir metro hattı bağlantısı olacak. Ayrıca Darıca- Gebze Metro Hattı’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’na da bağlantı yapılacağı öğrenildi.